Autor: Foto: Česká reprezentace   Vloženo dne: 14.8.2023

Tři slávisté - Jan Homola, Jan Žežulka a Tomáš Kuchta - mají za sebou úspěšný start v české reprezentaci na mezinárodním turnaji v Bangkoku, na kterém získali v neděli zlaté medaile. Ve finále si Češi vybudovali precizní hrou v prvním poločase proti domácímu celku pětibrankový náskok, který ale Thajci ve druhém poločase dokázali stáhnout a v dramatickém závěru za stavu 5:6 trefili tyčku. To ale nic nemění na tom, že trofej pro vítěze získali čeští reprezentanti.

Trenér Tomáš Neumann hodnotil celý turnaj následovně: "Turnaj splnil vše, co jsme si přáli. Zahráli si všichni hráči. Je mi líto jen Matěje Sváty, který na trénincích vypadal velmi dobře, ale pak si poranil koleno, které mu nedovolilo do zápasu naskočit," litoval Neumann a pokračoval: "Naopak se nám podařilo uzdravit Tomáš Kuchtu, který hrál velmi dobře. Z Adama Knoblocha, pokud na sobě bude dál pracovat, roste velký hráč. Mára Bína podal také výborný výkon, jen mu chybí některé taktické věci, které se musí naučit. Ostatní hráli maximum, čeho jsou v této době schopní. Musíme brát v úvahu, že jsou všichni na začátku tréninkového procesu s přípravou na ligu. Vážím si přístupu a výkonu kluků, protože ze sebe vydali v tuto chvíli maximum. Nechci říct se štěstím, ale vyhráli jsme. V první půli jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Klobouk dolů před týmem a jsem moc rád, že z Thajska vezeme zlato."

Zatínco kapitán Slavie Jan Homola dostává pozvánky od trenéra Tomáše Neumanna pravidelně od roku 2020 a mění se jeho vytížení v zápasech a Jan Žežulka si odbyl premiéru v národním dresu v lednu 2022 v Německu, pro Tomáše Kuchtu byly starty v Thajsku prvními za českou reprezentaci. 

Přehled výsledků české reprezentace na turnaji v Thajsku:

Finále:
Česko – Thajsko 6:5 (5:0)
Branky Česka:
3. P. Drozd, 6. P. Drozd, 9. vlastní, 13. Knobloch, 20. P. Drozd, 23. D. Drozd.
Česko: Hůla (Žežulka) – Slováček, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd – Seidler, Knobloch, Vokoun, Homola, Kuchta, Sváta, Bína, Klíma. Trenér Tomáš Neumann.

Semifinále:
Česko – Myanmar 5:1 (2:0)
Branky Česka: 3. Seidler, 10. D. Drozd, 22. Koudelka, 33. vlastní, 40. P. Drozd.
Česko: Žežulka (Hůla) – Homola, Vokoun, Klíma Kuchta – Seidler, P. Drozd, D. Drozd, Koudelka, Slováček, Sváta, Knobloch, Bína. Trenér Tomáš Neumann.

Zápasy ve skupině: 
Mosambik – Česko 4:7 (1:3)
Branky Česka:
3., 7. a 26. Seidler, 9. Bína, 21. a 22. P. Drozd, 33. D. Drozd.
Česko: Hůla (Žežulka) – Homola, Vokoun, Knobloch, Seidler – Kuchta, P. Drozd, Klíma, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Sváta, Bína. Trenér Tomáš Neumann.

Česko – Afghánistán 4:4 (3:2)
Branky Česka:
1. P. Drozd, 3. Seidler, 19. P. Drozd, 34. D. Drozd.
Česko: Hůla (Žežulka) – Homola, Vokoun, Klíma, Seidler – P. Drozd, D. Drozd, Slováček, Koudelka – Bína, Knobloch, Kuchta, Sváta. Trenér Tomáš Neumann.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700