Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 24.3.2024

Taktickým výkonem, při kterém Slavia vsadila na power play, dokázali červenobílí vyrovnat čvrtfinálovou sérii s Chomutovem na 1:1. Na severu Čech vstřelili branky Kuča, Brychta a Havrda, za domácí se prosadil jen Doleček. Slavii podržel svými spolehlivými zákroky brankář Vondráček. Série pokračuje ve čtvrtek v Edenu!

Slavia nastoupila do druhého čtvrtfinále bez distancovaných Vaktora a Kuchty, do utkání nemohl zasáhnout také hrající trenér Sláma, který nedokončil předchozí duel. Naopak v zápise se a na hřišti se objevili Jošt a Sita, z nichž druhý jmenovaný naskočil také do hry. Slavia uzpůsobila menšímu počtu taktiku, protáčela šest hráčů a podařilo se jí nastavit tempo hry díky power play, při které nastupoval v brankářském Křemen.

Červenobílí rozbili taktické plány domácích, nehrálo se nahoru dolu a za první poločas padly jako v prvním duelu jen dvě branky. Nejprve ve čtrnácté minutě Kuča dohrál na zadní tyči kombinaci po Hrdinově přihrávce a o pět minut později přidal přesnou střelou z dálky druhý gól kapitán Brychta. Domácím všechny střely zlikvidoval pozorně chytající Vondráček. Navíc Havrda v další šanci trefil tyčku.

Po přestávce naskakoval do power play také Brychta, domácí zvýšili tempo a dařilo se jim Slavii zatlačit před branku. Sešívaní obětavě blokovali střely, to, co prošlo až k brance, zlikvidoval rozchytaný Vondráček. Nejméně dvakrát to byly reflexivní zákroky na brankové čáře. Domácí snížili až ve 37. minutě, kdy se prosadil střelou ze šesti metrů Doleček. Na rozdíl od prvního zápasu v Edenu ale slávisté zvládli na inkasovanou branku zareagovat.

Vyrovnání zabránil téměř neskutečným zákrokem na brankové čáře Vondráček. V závěru pak Havrda přidal při soupeřově power play třetí branku do prázdné sítě. Slavia v Chomutově vyhrála 3:1 a série se přesouvá ve čtvrtek zpět do Prahy za nerozhodného stavu 1:1.

Oxyworld Baník Chomutov - SK Slavia Praha 1:3 (0:2), stav série 1:1
Branky:
37. Doleček (Klíma) - 14. Kuča (Hrdina), 19. Brychta (Křemen), 40. Havrda (Křemen)
Baník Chomutov: Jan Nejedlý, Bohumil Klíma - Lukáš Krok , Lukáš Vlach , Daniel Klíma , Tomáš Tykal , Daniil Doleček , Petr Nový , Daniel Kasal , Filip Gedeon , Filip Schreiner , Radek Jelínek. Hlavní trenér: Martin Boček
SK Slavia Praha: Adam Vondráček, Jan Žežulka - Martin Brychta, Jiří Denis Kočovský, Antonín Hrdina, Filip Klaban, Jan Křemen, Filip Havrda, Ondřej Míča, Lukáš Kuča, David Jošt, Aldiyar Kazbekov, Zdeněk Sita. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Nešněra, Řeháček, Zlatník
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700