Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 28.3.2024

Hattrick Jana Křemena, dvě branky Lukáše Kuči a premiérový gól Aldiyara Kazbekova - to byly hlavní události čtvrtečního večera, ve kterém Slavia přehrála v Edenu Oxyworld Baník Chomutov vysoko 8:2 a získala mečbol, který už v neděli v Chomutově bude moci proměnit v postup do semifinále.

Trenér Sláma mohl využít v zápase Filipa Vaktora, který se vrátil po zmírnění trestu, navíc soupeř dorazil do Prahy bez Filipa Schreinera a Daniila Dolečka. Svým výkonem v Chomutově si místo v brance získal Adam Vondráček.

Stejně jako v obou předchozích zápasech Slavia po poločase vedla 2:0. Obě branky vstřelil během tří minut Lukáš Kuča, který převzal za obranou Křemenovy přihrávky a dvakrát mazácky vyřešil zakončení před brankářem Janem Nejedlým. Zejména druhá branka byla opravdu parádní, když míč zaplul do sítě odrazem o tyčku.

Slávisté během zápasu více kombinovali a trestali chyby soupeře. Křemen po přestávce přidal během osmi minut třetí asistenci a pak sám nasázel čistý hattrick. Když další góly přidali Martin Brychta a Antonín Hrdina, Slavia vedla 7:0 a měla zápas zcela pod kontrolou.

V tu chvíli naskočili do hry všichni čtyři slávističští junioři a také Mykola Kodatskyi. Závěr zápasu pak dohrávala zlatá slávistická juniorka, která čelila power play soupeře. Inkasovala dvakrát, ale také měla šance - jednu z nich využil ke svému premiérovému gólu v 1. Futsal lize Aldyiar Kazbekov. Slavia vyhrála 8:2 a v neděli má mečbol na postup.

Komentáře po zápase:

Jan Křemen (Slavia): "Jsem rád, že se nám zápas povedl a začali jsme hrát svoji hru, snažili jsme se kombinovat a nemuseli jsme se uchylovat tolik k power play. Chomutovu chyběli dva klíčoví hráči, ale i tak to bylo těžké. Jsem taky rád, že jsme odskočili na 7:0 a mohli jsme pustit do hry juniory, už delší dobu s námi trénují a mají všichni před sebou budoucnost, určitě jednou budou hrát všichni ligu pravidelně."

Michal Nový (Baník Chomutov): “Bohužel jsme dnes opět dostali lekci z produktivity, dělali jsme zbytečné chyby a Slavie jako třetí tým v tabulce tyhle chyby trestá. Musíme se oklepat, semknout a v neděli sérii vyrovnat.”

SK Slavia Praha - Oxyworld Baník Chomutov 8:2 (2:0) stav série 2:1
Branky: 8. Kuča (Křemen), 11. Kuča (Křemen), 23. Křemen (Vaktor), 26. Křemen, 29. Brychta (Křemen), 32. Křemen, 32. Hrdina (Vondráček), 40. Kazbekov (Klaban) – 35. Krok (Klíma), 39. Gedeon (Klíma)
SK Slavia Praha: Adam Vondráček (Jan Žežulka) – Martin Brychta (K) – Filip Klaban, Aldiyar Kazbekov, Zdeněk Sita, Filip Hvrda, Lukáš Kuča, Ondřej Míča, Jiří Denis Kočovský, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Mykola Kodatskyi, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
Oxyworld Baník Chomutov: Jan Nejedlý – Daniel Klíma, Daniel Kasal (K), Lukáš Krok, Filip Gedeon, Tomáš Tykal, Lukáš Vlach, Radek Jelinek, Samuel Bodnár, Bohumil Klíma Trenér: Martin Boček
Rozhodčí: Luboš Rygl, Ondřej Černý, Matěj Horák
ŽK: Nejedlý, Klíma, Jelínek (všichni Chomutov)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700