Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík    Vloženo dne: 31.3.2024

Slavia postoupila do semifinále! Červenobílí v neděli uzavřeli třetím vítězstvím sérii proti Chomutovu a v boji o svou druhou finálovou účast se střetnou s SK Interobal Plzeň. Ve čtvrtém čtvrtfinále svěřenci Zdeňka Slámy dvakrát prohrávali, ale dokázali po standardních situacích díky Filipu Havrdovi a Martinu Brychtovi vždy vyrovnat. Vítězný gól vstřelil v závěru osmnáctiletý Lukáš Kuča po velké chybě domácího týmu.

Do utkání vstoupil lépe Baník, když hned z prvního útoku otevřel skóre. Filip Gedeon se uvolnil na levém křídle a předložil míč šajtlí Danielu Klímovi, který měl před sebou odkrytou branku - 1:0. Slávisté si k vyrovnání pomohli standardní situací - Míča v osmé minutě rozehrál za špatně postavenou zeď přímý kop na Havrdu a ten z první poslal míč k tyči - 1:1. Nerozhodný stav svítil v hale také o přestávce. Po vyrovnání se Slavia tlačila za vedoucím gólem, závěr poločasu ale patřil opět spíše domácím.

Z nepovedeného vstupu do zápasu se Slavia nepoučila a špatně vstoupila i do druhého poločasu. Znovu Gedeon zaútočil ze stejného prostoru a tečovanou ránou překonal Adama Vondráčka - 2:1 pro svěřence Martina Bočka. Slávisté potrestali netakticky bránící chomutovskou obranu už o dvě minuty později, když po rohovém kopu dostal míč za záda Jana Nejedlého jeden ze sešívaných hrdinů této série, kapitán Martin Brychta - 2:2. Zastupující kapitán si tak připsal branku v každém utkání čtvrtfinále!

Baník pak Slavii zatlačil před její branku, Doleček trefil tyč, ale sešívaní znovu předvedli, jak se umí semknout a zabojovat jako tým. I nadále ve výrazně oslabené sestavě, zdecimované zraněními a karetními tresty, Slavia podala disciplinovaný, taktický výkon, který se nemusel líbit divákům, ale přinesl pragmatický výsledek v podobě vítězství a postupu do semifinále.

Trenér Sláma si krátce pomohl i opětovným zařazením power play, ale jinak slávistická obrana odolávala. Tři minuty před koncem Míča napadal rozehrávku domácích, situace vedla ke kontru Kuči, který se rychle zorientoval, přesprintoval Gedeona, který situaci výrazně podcenil, a podél nejistě vybíhajícího gólmana poslal míč do sítě - 3:2 pro Slavii.

Slávisté pak ubránili ještě power play Baníku, dotáhli zápas do vítězného konce a zajistili si nejenom postup, ale také pravděpodobnou jistotu nejméně bronzové medaile. Aby o ní příšli, musel by jeden z dvojice Kadaň/Helas třikrát porazit Chrudim, která zatím jen jednou za celou sezonu prohrála. Slávisté postoupili díky taktickému pojetí hry a tomu, že zvládli několik krizových situací, zejména nízký počet hráčů pro druhý duel a rozsáhlou marodku. Chomutov byl nebezpečným soupeřem, který Slavii nedaroval nic zadarmo, nicméně ta si celé čtvrtfinále výrazně zkomplikovala sama, svým nezodpovědným a nedisciplinovaným výkonem ve druhém poločasu hned prvního utkání série.

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Jsem strašně rád, že jsme to zvládli vzhledem k naší marodce i síle Chomutova. Už to bylo v závěru o morálu, Chomutov nás zatlačil, pomohli jsme si hraním power play a musím říct, že nám domácí gól trochu darovali. Myslím si, že jsme sérii zvládli takticky a naší disciplínou, individuálně má Chomutov velice šikovné hráče. Ale na kluky jsem pyšný, v těžké situaci jsme si poradili a postoupili do semifinále."

Lukáš Vlach (Chomutov): “Cíl pro naší první sezónu v 1. lize byla záchrana. To, že jsme trápili do posledního zápasu Slávii, hráli s ní vyrovnané zápasy, ve kterých troufnu si říct jsme byli lepší, ale bohužel jsme doplatili na naší nezkušenost a individuální chyby. Velký poděkování patří našim fanouškům, o kterých se mluví v celý lize. Byly naším 5. hráčem od začátku sezóny. Za celou kabinu velké díky všem fanouškům a těšíme se na novou sezónu, ve které budeme zase silnější.”

Semifinále se bude hrát v termínech od 22. dubna do 7. května a Slavia se v něm utká s mistrovským Interobalem Plzeň.

Oxyworld Baník Chomutov - SK Slavia Praha 2:3 (1:1) konečný stav série 1:3
Branky: 1. Klíma (Gedeon), 21. Gedeon (Klíma) - 8. Havrda (Míča), 23. Brychta (Křemen), 37. Kuča
Oxyworld Baník Chomutov: Jan Nejedlý, Bohumil Klíma - Lukáš Krok, Lukáš Vlach, Daniel Klíma, Tomáš Tykal, Daniil Doleček, Petr Nový, Daniel Kasal, Filip Gedeon, Filip Schreiner, Radek Jelínek. Hlavní trenér: Martin Boček
SK Slavia Praha: Adam Vondráček, Jan Žežulka - Martin Brychta, Filip Havrda, Antonín Hrdina, Lukáš Kuča, Jan Křemen, Aldiyar Kazbekov, Filip Vaktor, Ondřej Míča, Jiří Denis Kočovský, Filip Klaban, Zdeněk Sita. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Kresta, Vlašič, Šmíd
ŽK: Klíma, Gedeon - Míča
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700