Autor: Ondřej Zlámal Foto: Helas Brno   Vloženo dne: 2.11.2023

Po další pauze se Slavia vrací k zápasům v 1. Futsal lize. V pondělí se v přímém přenosu představí na palubovce Helasu Brno. Oba soupeři mají na svém kontě dvanáct bodů a ve vzájemném souboji půjde o přední místa v tabulce. Fanoušci mohou sledovat utkání živě v rámci projektu Futsalové pondělí.

Sešívaní minulý víkend nehráli, vyšla na ně lichá pozice v programu utkání. Po domácím vítězství 9:1 nad Chomutovem se tak připravovali na cestu do Brna déle než obvykle. Před začátkem sedmého kola půjdou do souboje s tradičním protivníkem z první pozice, na svém kontě mají čtyři výhry a jednu prohru, stejně jako Helas. Oba týmy shodně prohrály pouze zápas v Chrudimi. (Slavia zaznamenala kontumační výhru nad Plzní, když na hřišti utkání skončilo 0:2).

Nejlepším střelcem červenobílých se díky pěti trefám do chomutovské sítě stal Filip Havrda se sedmi brankami, čtyřikrát se prosadil Antonín Hrdina. Nejvíce asistencí mají na svém kontě Filip Vaktor a Jan Křemen – čtyři. Mezi úspěšnými zakončovateli je už celkem deset futsalistů včetně brankáře Jana Žežulky. Slavii bude také v Brně chybět zraněný Matúš Ševčík.

Helas zatím v domácích duelech neztratil ani bod, když porazil Kadaň 7:4 a Ústí 2:0. Výhry z venku si přivezl z Olomouce (6:5) a z Modřic z brněnského derby proti Žabinským Vlkům (5:2). Jedinou prohru zaznamenal v Heřmanově Městci, kde podlehl Chrudimi 0:4. Nejlepším střelcem týmu je slovenský reprezentant Martin Zdráhal s 5 brankami, bývalý slávista Martin Směřička zapsal čtyři góly. Třikrát se prosadil kapitán týmu David Cupák, který již odehrál svůj 300. ligový zápas. Helas se stejně jako Slavia probojoval do semifinále Poháru SFČR, ve kterém ho čeká duel v Českých Budějovicích.

V minulé sezoně sehráli naši futsalisté se svěřenci trenéra Tomáše Galii dva vyrovnané zápasy. V Brně skončilo utkání 11. listopadu 2022 3:3, když slávistické branky obstarali Kuchta, Homola a Jošt. V Edenu pak 10. února červenobílé barvy slavily vítězství 3:2. Mezi střelci byli v zápise znovu Kuchta, Homola a z penalty Ševčík.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): „Musím říct, že nám dlouhé pauzy vůbec nesvědčí, nehráli jsme kvůli reprezentaci, teď na nás zase vyšla mezera, protože ligu hraje lichý počet týmů. Bude to pro nás o to složitější. Brno hraje velice dobře, už minulý rok si vedli skvěle a letos to ještě šlo nahoru. Líbí se mi to, jak futsal dělají, jak pracují s hráči. Máme za sebou Plzeň a Chrudim, teď je tu další prověrka, ale těším se na to. Chceme se s takovými týmy rovnat, potřebujeme co nejvíc takových zápasů. A jak uspět? Musíme do toho jít naplno od začátku a v tempu jako proti těm nejlepším soupeřům."

David Cupák (Helas Brno): „Na zápas se Slavií se moc těším, myslím si, že oba soupeři pokukují po semifinále a pro nás to bude dobrá konfrontace s týmem, který se snaží hrát futsal jako my. Myslím si, že jsme se opět posunuli a můžeme být Slavii víc než vyrovnaným soupeřem. Za kluky můžu slíbit, že na hřišti necháme vše. Po zápase s Chrudimí, kdy jsem nebyl zdravotně úplně fit, se opět těším, až se zapojím do zápasového rytmu. Věřím, že diváci, jak v hale, tak u televize uvidí velmi zajímavé utkání, na které bych je chtěl i tímto způsobem pozvat. Ať vyhraje ten lepší.”

Výkop utkání je v pondělí v 19:30. Přímý přenos můžete sledovat v rámci projektu Futsalové pondělí.

HELAS BRNO – SK SLAVIA PRAHA
7. kolo 1. Futsal ligy, 6. listopadu 2023, Hala Vodova, 19:30
Stream: Futsalové pondělí
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700