Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.9.2023

V pátek měli slávisté proti Plzni v brance zeď. Adama Vondráčka překonali hráči mistrovského Interobalu jen dvakrát, nejprve po kombinaci do prázdné branky, podruhé z podobné situace při přesilovce. Slávistický gólman zlikvidoval hned tři penalty z 10 metrů. Jaké dojmy si ze zápasu odnesl?

Prozradíte nám, s jakým taktickým plánem jste jako tým šli do utkání s Plzní?

Nechtěli jsme inkasovat hodně branek a své šance, které si vytvoříme, proměnit. Bohužel se nám to nepovedlo. Měli jsme pár tutovek, které kdybychom dali, tak to mohlo vypadat jinak. Ale kluci makali a jezdili a myslím si, že jsme neudělali vůbec žádnou ostudu. Kdybychom až do závěru udrželi jenom jednogólovou ztrátu, tak jsme mohli nějakým způsobem vyrovnat. Dvě, nebo tři šance jsme při power play přece jenom měli. Bohužel o dva góly už to bylo těžké.

Vy jste podržel tým několika zákroky na brankové čáře třeba i s dorážkou…jaký je na to návod proti takovým hráčům z Brazílie, které Interobal má? Často si to chtěli dovézt až do sítě…

Na to žádný návod není. Musíte doufat, že to střelec prostě nekopne úplně nejlíp a že tam budete. Nejlepší je asi být rychlý a rychle se přesouvat, protože oni si to neskutečně rychle dávají z jednoho doteku a je to pro soupeře neskutečně těžké s nimi držet krok. Ale už jsem říkal, že my jsme se výborně posouvali a bránili. Je jasné, že oni mají takovou kvalitu, že jednou, dvakrát vás vždycky vykombinují. Zejména pokud jsme ještě navíc hráli v oslabení, to už bylo extrémně těžké to stíhat.

Chytil jste tři penalty z deseti metrů, to je nějaká vaše specialita? Jak jste to dokázal?

Po tréninku chce vždy někdo kopat penalty, tak si tam stoupnu, ale nečekal jsem, že bych se v tom nějak extrémně zdokonalil. Naštěstí to dneska bylo kopnuté tak, že jsem to měl. Taky mi určitě přálo štěstí v tom, že jsem v tom zápase byl nastavený dobře hlavou a že se mi dařilo. To všechno byly faktory, že je to trochu asi i nalomilo, když viděli, že jim to tam nepadá, jak by chtěli.

Příštím soupeřem bude po reprezentační pauze Chrudim. Dá se z tohoto výkonu odrazit? Co jste viděl jako hlavní pozitiva?

Myslím, že jsme ukázali velkou bojovnost a do obrany to bylo dobré. Jediné, co musíme změnit, je dát nějaký gól, protože bez toho se vyhrát nedá. Ale dokázali jsme si, že s nejlepším týmem v lize můžeme v určitých fázích zápasu hrát vyrovnanou partii. Do Chrudimi pojedeme úplně stejně, budeme chtít hrát zodpovědně do defenzívy a doufat, že nám tam vepředu něco padne.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700