Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 10.9.2023

Slavia se dlouho držela proti mistrovské Plzni ve hře, nakonec ale žádnou z šancí neproměnila a podlehla účastníkovi UEFA Champions League fotbalovým výsledkem 0:2. Trenér Zdeněk Sláma viděl ve hře svého týmu hned několik pozitiv, mrzely ho zahozené šance a červená karta pro Antonína Hrdinu.

Kluci proti Plzni bojovali, branku nakonec nedali a prohráli. Bylo to ale s hlavou s nahoře, viděl jste to taky tak?

Musím říct, že to byl kvalitní zápas, mělo to kvality nároďáku. Jsem spokojený s výkonem hráčů, jediné, co mě mrzí je to, že jsme nedali gól. I v Brně jsme ty koncovky akcí řešili hrozně špatně. Proti Plzni jsme si za poslední dobu nikdy nevytvořili takových příležitostí jako dnes. Šancí bylo opravdu dost a mrzí mě to.

Dřív to bylo tak, že to vypadalo, že se kluci na začátku soupeře lekli, teď to vypadalo mnohem sebevědoměji. Cítíte z toho týmu, že i teď do Chrudimi pojedete s jiným nastavením?

Cítím to, tým je ještě mladý, ale už nabírá zkušenosti. Takových zápasů už odehráli víc a vyzkoušeli si to, že se proti takovým týmům dá hrát. Dnes si to zase dokázali. Doufám, že ty první minuty, kdy nám to trvalo, než jsme se přizpůsobili rychlosti soupeře, že ty už jsou za námi. Věřím, že do každého zápasu půjdeme tak, jako dnes.

Adam Vondráček předvedl spoustu zákroků, navíc chytil navíc tři dlouhé penalty. Jste s jeho formou spokojený?

Budeme to mít hrozně těžké, protože jak Adam tak i Žeža (pozn. Jan Žežulka) chytají na trénincích i při zápasech výborně. Musíme se s Mariem poradit, jak to uděláme, protože to budeme mít složité rozhodnout. K Adamovi musím říct, že to jeho radování po zákrocích, ok…ale ať to hodně zkrátí a jde dál. Protože takhle jsme dostali, co si pamatuju, branku se Spartou, protože se tam radoval půl hodiny a pak nedával pozor. Ale jinak teda chytal výborně.

Dalším soupeřem je Chrudim, co se z tohoto zápasu dá do Heřmanova Městce přenést a postavit se podobně kvalitnímu týmu?

Mrzí mě, že Tonda Hrdina dostal červenou. Na střídačce jsem mu několikrát říkal, ať neudělá nějakou blbost a nepokazí to, protože hrál jinak výborně. Bude chybět, doufám, že bude v pořádku Matúš Ševčík, říkal, že mu v koleni jenom píchlo. Na lavičce ale máme řadu kvalitních hráčů, takže Tondu nahradíme. Když budeme hrát jako proti Plzni, tak věřím, že bychom tam mohli něco uhrát.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700