Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.1.2017

Trenér Martin Brychta s celým realizačním týmem na střídačce při zápase s Třincem prožil pěkné nervy. Po každé neproměněné příležitosti ale své svěřence nadále povzbuzoval, k dalším atakům na soupeřovu branku. Trpělivost se vyplatila a Slavia utkání otočila.

Jak těžké bylo nad Třincem vyhrát?
„Věděli jsme, že Třinec hraje venku dobře, ale připravili jsme se na to. Bylo to těžké, šancí jsme sice měli hodně, ale nedařilo se nám je důrazně proměňovat. Přesto jsme byli trpěliví až do nejzazších minut utkání, kdy jsme skóre nakonec zaslouženě otočili.

Co jste hráčům říkal o přestávce za nepříznivého stavu? Nabádal jste je k trpělivosti?
Ano, k trpělivosti taky, ale také jsem je upozorňoval na okénka vzadu, ve chvílích bezprostředně po tom, co jsme ztratili míč. Soupeř využíval toho, že brankář okamžitě rozehrával a nám se za obranu dostávali volní hráči. Museli jsme poctivě nejenom dopředu, ale i dozadu. V druhém poločase se to zlepšilo, kluci se opravdu dnes kousli a vybojovali to.

Přiznejte se, věřil jste, že to ještě skončí dobře, začínalo to vypadat na další zápas blbec, kdy se to všechno odrazí od břeven a od tyčí…
Věřil jsem, protože to muselo přijít. Pevně věřím, že už máme smolné zápasy za sebou. S Benagem jsme byli krok od vyrovnání, netrefovali jsme to na Spartě, naopak jsme inkasovali laciné branky. Táhlo se to s námi už od zápasu s Hradcem. Věřím, že jsme se poučili a budeme v podobných výkonech pokračovat.

Do druhého poločasu jste nasadil novou posilu ze Slovenska, jak se vůbec nové angažmá seběhlo?
S Martinem Směřičkou jsme byli v kontaktu delší dobu, jeho příchod zbrzdilo zranění. Teď se sem konečně dostal. A já jsem rád, že je tady! Hned na prvním tréninku bylo vidět, jaké má kvality. Neměl jsem vůbec žádné obavy ho hned nasadit do zápasu, do druhé čtyřky. Splnil mé očekávání.

Čekají vás teď dva zápasy venku, v Litoměřicích a v Brně. Uvidí diváci stejně bojovnou Slavii?
Doufám, že ano! Tento týden jsme opravdu ještě přidali na intenzitě tréninku, nechci říct, že jsme před tím nemakali, ale teď to bylo opravdu nadoraz. Pokud tak budeme pokračovat, uvidí diváci stejně bojovný tým.

Litoměřice vám budou chtít vrátit porážku z Edenu, jaký zápas tam čekáte?
Bude to svým způsobem podobné, bude to boj o každý metr a bude převažovat víc taktiky. Pevně věřím, že to bude podobné i s tím, že budeme na konci zase šťastnějším týmem.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700