Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 19.4.2016

V jiných sportovních týmech jsou lékaři většinou na lavičce. To neplatí o futsalové Slavii. Lékař Petr Oliva patří k nepostradatelným oporám na hřišti. Při skládání svých pracovních služeb v nemocnici myslí na to, aby si našel čas pro tréninky a zápasy. V prvním čtvrtfinále proti Interobalu Plzeň patřil zkušený slávista k oporám týmu – k prvnímu bodu série přispěl spolehlivým výkonem a hned dvěma brankami.

První čtvrtfinálové utkání vyšlo podle plánů, jste hodně spokojený?
Vyšlo nám to podle představ. Chytili jsme začátek a dali jsme relativně rychle góly a dařilo se nám i kombinačně. Po poločase jsme vedli 5:0, druhá půle už nebyla tak kvalitní, přesto  s tímto zápasem můžeme být maximálně spokojení.

To i díky dvěma vašim brankám, co se k nim dá říct?
Přiznám se, že jednou to byla spíš náhoda. Šel jsem na přední tyč, Jirka Novotný to do toho prostoru nastřelil, ani nevím, jak se to ode mne odrazilo. Podruhé jsem čekal na míč, jestli ke mně propadne, pokud to brankář nechytí. Vyšlo to a z úhlu se mi pak podařilo to trefit.

Vyšly vám připravené signály, trénovali jste je během týdne?
My se je snažíme trénovat celou sezonu, nejenom tento týden. Ale zopakovali jsme si to, jsme samozřejmě rádi, že nám zafungovaly. Ve vypjatých chvílích v play-off mohou takové situace rozhodovat.

Čtvrtfinálová série je na začátku, bude ještě hodně těžká?
Výsledek je sice pěkný, ale rozhodnuto není. Musíme ke všem utkáním přistoupit úplně stejně. Samozřejmě, že se pokusíme vyhrát i v Plzni.

Měl jste od trenérů tentokrát více úkolů směrem k obraně?
Už jsem se přesunul spíš dozadu. Úkoly dostávám od trenérů trochu jiné, než jsem měl dřív. Nejsem ten, kdo by měl tvořit hru, od toho jsou tam jiní. Já s tím nemám problém. Každý má svoje úkoly na hřišti. Myslím si, že nám to docela klapalo.

Jak se vám líbila atmosféra v hale?
My jsme za to velice rádi. Fanoušci nás vždycky vyhecují k lepšímu výkonu a to se potvrdilo i proti Plzni. Jen málokdy, když byl na zápase náš kotel, jsme prohráli.

Děkovačka se nikdy neomrzí?
Nikdy! To je ta chvíle, proč to člověk dělá! Absolutní radost, doufejme, že si ji ještě několikrát v této sezoně užijeme!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700