Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 23.9.2023

Slavia vstoupí do letošního Poháru SFČR ve středu ve své hale v osmifinále proti SAPA Praha. V této soutěži se sešívaní utkají s tímto týmem již potřetí. Soupeř se vzdal pořadatelství, a tak bude domácím klubem Slavia.

Slavia byla v minulém ročníku Poháru SFČR nasazena do celostátní části přímo jako finalista předcházejícího ročníku. V osmifinále vyřadila v Kynžvartu Termity Loket 4:1. Ve čtvrtfinále pak přehrála Flamengo Hradec Králové 7:4. V semifinále pak porazila v hale v Řepích Spartu 4:3. V dramatickém finále pak podlehla 3:5 Chrudimi, když se o vítězi soutěže rozhodlo až v poslední minutě.

Červenobílí zopakovali finálovou účast dvakrát za sebou, s Chrudimí prohráli také ve finále sezony 2021/2022. Před těmito dvěma finále došel klub z Edenu ve své historii v pohárové soutěži nejdále čtyřikrát do semifinále.

Se SAPA Praha se Slavia utkala už dvakrát. Poprvé to bylo v semifinále pražské části 29. srpna 2019 v Edenu, sešívaní vyhráli 8:1. Z dnešního kádru do zápasu tehdy zasáhli jen brankáři Žežulka a Vondráček, z pole pak Křemen a Brychta. Za soupeře se trefil bývalý hráč Slavie Tung Nguyen.

O dva roky později 5. října 2021 to bylo ve finále krajské části a zopakoval se stejný výsledek 8:1. Hrálo se také v Edenu, dvě branky vstřelili Křemen a současný hrající trenér Sláma, jednu Hrdina. SAPA ale v utkání vzdorovala, po prvním poločase prohrávala jenom 0:1. Její branku vstřelil Tvan Huy Huh.

SAPA Praha se do celostátní části Poháru SFČR probojovala jako vítěz Pražského poháru. V semifinále porazila Spartu Praha 3:1 a ve finále pak Bohemians Praha 4:2. V týmu působí také bývalý hráč slávistické juniorky Jáchym Trajhan.

Komentář před zápasem: 
Zdeněk Sláma (trenér Slavie): “Na náš poslední zápas se Sapou si moc dobře pamatuji, byl to nepříjemný, běhavý soupeř, kterého jsme zlomili brankami až v druhém poločase. Nesmíme vůbec nic podcenit a ke všem činnostem přistoupit s maximální zodpo
vědností. Byl bych rád, abychom se dobrým výkonem připravili na zápas proti Chrudimi.”

SK Slavia Praha – FC SAPA Praha
Osmifinále Poháru SFČR
20:30 SH Slavia Eden
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700