Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.3.2016

Týmový výkon, bojovnost a obětavost zdobily slávisty také v utkání proti FC Krokodýl Brno, které nakonec rozhodl svoji brankou Brňák Jan Homola! Sešívaní jsou blízko dosažení svého cíle – třetího místa po základní části!

Do vedení se dostali po třech minutách domácí, Galia zakončil akci na levé straně, když z voleje propálil brankáře Bartůňka. Slávisté ale do poločasu skóre otočili. Nejprve zařídil po individuální akci vyrovnání Antonín Hrdina, který získal míč a pak si před brankářem Kubíčkem vytvořil kličkou místo pro zakončení do prázdné branky – prostě paráda!

Do vedení šli slávisté po brance Ondřeje Míči, který poslal bez váhání do sítě odražený míč po rohovém kopu. Krokodýlu se po přestávce během fáze, kdy se dostali do tlaku, povedlo vyrovnat, Michal Mareš propálil naší obranu z větší vzdálenosti. Červenobílí ale bojovali a urvali tři body. Antonín Hrdina se opět krásně uvolnil na levém křídle a předložil míč před branku Janu Homolovi, který jej uklidil do sítě. Jak sám Homola říká, dá gól jednou za dvě stě let! Tak to byl ten pravý čas!

V závěru slávisté zodpovědnou obranou dokázali přestát závěrečný tlak, několikrát je skvělými zákroky podržel také mladý brankář Michal Bartůněk, který v Brně naskočil místo lehce zraněného Ondřeje Vahaly. Kabinoou v Bohunicích tak mohl zaznít vítězný chorál - Bican, Puč a Plánička z nebe se dívají, jak Slavia válí!

Slávisté jsou blízko vytouženého třetího místa v základní části!

Hodnocení trenérů:

Marek Kopecký, trenér Rádia Krokodýl Brno: Prohráli jsme zápas, který jsme prohrát neměli. Myslím, že to bylo naprosto vyrovnané utkání, které rozhodly dvě naše individuální chyby, po kterých jsme inkasovali dvě branky v první poločase. My bohužel v celé sezoně nemáme střeleckou kvalitu, šance jsme měli, ale neproměnili jsme je. Byl to remízový zápas, ale jak jsem řekl, rozhodly dvě naše chyby. Byl to pěkný, ale pro nás smolný zápas. Před námi je teď bohužel jasný úkol – z posledních dvou zápasů získat šest bodů.

Martin Brychta, trenér SK Slavia Praha: Jsem rád, že jsme navázali na výkon, který jsme předvedli proti Plzni a dokázali zvítězit. Jsme před play-off na dobré cestě. Bylo dobře, že jsme tak těžký zápas dnes absolvovali. Musím pochválit všechny za týmový a bojovný výkon. Antonín Hrdina dnes znovu předvedl, že má schopnost utkání rozhodovat. Věřím, že se mu to bude dařit také v play-off.

FC Rádio Krokodýl Brno – SK Slavia Praha 2:3 (1:2)

Branky: 3. Galia, 26. Mareš – 9. Hrdina, 16. Míča (Oliva), 35. Homola (Hrdina)
Rádio Krokodýl Brno: Kubíček (Sýkora) – Matyska, Mareš, Procházka, Galia, Veselovský, Mica, Mužík, Bruna, Havel.
Slavia: Bartůněk (Vahala) – Matějka, Oliva, Míča, Hrdina, Sedláček, Lištván, Homola, Novotný.

Rozhovor s Janem Homolou k utkání!


Rozhovor s Martinem Brychtou k utkání!

Komentovaný záznam utkání na LiveSportTV!

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700