Vloženo dne: 15.7.2013

V prvním článku oznamující změny v kádru futsalové Slavie, se budeme zabývat tou méně příjemnou stránkou věci, kterou jsou odchody, prozatímní přerušení futsalové kariéry, a zmíníme i hráče, kteří již měli do našeho klubu nakročeno, ale z různých důvodů jejich přesun do sešívaného dresu nebyl realizován. Koho tedy v našem dresu fanoušci v příští sezóně, nebo její části neuvidí?

Největší ztrátou je rozhodně Martin Hrdina, dnes již hrající legenda našeho mužstva. Naštěstí není jeho odchod trvalý a definitivní. Martin studuje při zaměstnání dálkově vysokou školu, které nyní dává maximální prioritu, aby ji zdárně dokončil. Minimálně v úvodu sezóny, tak bude na palubovce chybět. V jaké fázi sezóny se do týmu vrátí uvidíme. Studium na to bude mít zásadní vliv. Je samozřejmě i možné, že se v letošní sezóně Martin v našem dresu neobjeví vůbec. My pevně věříme, že tomu tak nebude.

Hostování v našem klubu již neprodloužil Miroslav Rott. Kmenový hráč Chemcomexu, který po nepříliš výrazné futsalové anabázi v Bohemians 1905 nastupoval pravidelně po dvě sezóny v základní sestavě našeho mužstva, se rozhodl pokračovat v dalším pražském klubu, který vstoupil do futsalových soutěží, a to v rudém dresu Sparty. Miroslav Rott tak bude ve futsalu prvním hráčem, migrujícícm po všech pražských klubech nosících slavné fotbalové jméno. O důvodech jeho rozhodnutí můžeme pouze spekulovat. Jedním z nich může být, že se v dresu našeho rivala sejde se spoluhráči ze zmiňovaného sálovkářského Chemcomexu, jehož je oporou, zrovna tak jako sálovkářské reprezentace, druhým, že hráč cítil, že prosadit se do kádru našeho mužstva by bylo mnohem obtížnější než v minulosti, neboť přes některé neúspěšné "námluvy" bude A tým kvalitně doplněn, a o výrazné slovo se hlásí i naše dravé mládí. Mirkovi v každém případě děkujeme za to co pro Slavii odvedl, neboť v našem klubu strávil dvě těžké "stabilizační" sezóny ve velmi nelehkém období.

V plánech jak mužstvo doplnit byla dvě výrazná futsalová jména. Komplikovaná jednání jsme vedli s bývalým kapitánem reprezentace Martinem Dlouhým, v jehož osobě jsme spatřovali především důležitou zkušenost, kterou jsme chtěli doplnit naše kvalitní mladíky. Bohužel ani Martinovo slávistické srdce nakonec nebylo tak závažným argumentem, abychom si definitivně plácli, a tento kvalitní zkušený hráč bude pokračovat ve futsalové kariéře také v dresu Sparty, kam přestupuje z Bohemians 1905, kde doposud působil. Zde bude i hrajícícím asistentem trenéra Aleše Štorce, jak informuje článek na eFutsal.cz. Druhým hráčem, se kterým jsme vedli jednání je Jiří Novotný, který již ve Slavii působil. Jiří nakonec z Bohemians přestupuje do Teplic, kde dostal ekonomickou nabídku, které jsme nemohli konkurovat.

Tolik tedy o hráčích, které fanoušci v červenobílém dresu neuvidí. O posilách vás budeme informovat v příštím článku. Ne snad proto, že bychom chtěli být jako "tajemný Zorro", avšak ještě zbývá doladit několik administrativních formalit, a my bychom rádi informovali o posilách veřejnost až v okamžiku, kdy bude vše definitivní. Snad jen první informaci, že do Slavie přijdou dva reprezentanti, jeden ze seniorské, druhý z U-21, a s dalším hráčem reprezentačního týmu U-21 v současnosti jednáme.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700