Vloženo dne: 14.10.2011

Po čtyřech letech v našem dresu opouštějí klub dva hráči, kteří se výrazně zapsali do historie nejen mladoboleslavského a slávistického futsalu. Jaroslav Kamenický, v dresu Bohemians autor fotbalového gólu desetiletí, oblékal ve futsalu dlouhá léta dres mužstva TS Bakov nad Jizerou, se kterým to dotáhl až k mistrovskému titulu. V reprezentačním mužstvu České republiky byl dlouho kapitánem. Nám pak pomohl především v prvních dvou ligových sezónách, dále již nastupoval jen sporadicky. V loňském roce hostoval v MBV Mladá Boleslav, který hraje Krajský přebor, a kam letos s Ondřejem Knoblochem přestoupil.

Brankář Ondřej Knobloch také působil v TS Bakov nad Jizerou, po jeho sestupu do 2. ligy odchytal rok v Benagu Zruč nad Sázavou. Poté posílil naše mužstvo, a víceméně po celé čtyři roky byl prvním brankářem týmu. V naší první ligové sezóně přišel o čtvrtfinále play-off s Kladnem, ve kterém jsme byli vyřazeni, poměrně hloupým vyloučením z lavičky náhradníků v posledním kole v Chrudimi. V druhé sezóně stabilními výkony dotáhl mužstvo opět do play-off, a po vítězství ve čtvrtfinále nad Helasem Brno, ke kterému výrazně přispěl, se s týmem mohl radovat z historického postupu do semifinále. Tam jako soupeř čekala Chrudim. Tým předvedl přímo heroický výkon, vedl na favoritem 1:0 a 2:1 na utkání, finále však nakonec hrála Chrudim, proti které se nedá zaváhat ani v drobnostech, a my přeci jen dostali některé góly až příliš lacino. Přesto byl konečný výsledek obrovským překvapením a v podstatě úspěchem. Klub v čele s Danielem Kolmanem katapultoval Ondřeje "na stará kolena" do reprezentace, se kterou absolvoval turnaj Grand Prix v Brazílii.

Další sezóna byla časem velkých změn, a přinesla po příchodu hráčů rozpadnuvšího se Eco Investmentu obrovskou konkurenci a to i na brankářském postu, což Ondra Knobloch velmi těžce nesl a svým chováním vyvolával negativní emoce v kabině mužstva. Vše vrcholilo tím, že se řešilo ukončení působení Knoblocha ve Slavii. Situaci popisuje Petr Popovič: „Tehdejší trenér Nedvěd navrhl Knoblocha vyřadit z mužstva, byl velmi rozezlen jeho chováním, které silně narušovalo atmosféru v kabině. V tomto ho velmi podporoval i tehdejší funkcionář klubu Jaroslav Svoboda, a dá se říci i určitá skupina hráčů. V té době jsme se potom zlobili na prezidenta klubu Dana Kolmana, který si postavil hlavu, Ondry se výrazně zastal a podržel ho v bráně, v podstatě proti názoru všech ostatních včetně trenéra. Paradoxně v současné době nemůže Knobloch Kolmanovi přijít na jméno...“

Knobloch tak ve Slavii zůstal a do Mladé Boleslavi a následně do Bohemians se nakonec „poroučel“ jeho největší rival na post brankářské jedničky Jaroslav Bellada. V loňské sezóně podával brankář Knobloch výborné výkony, a výrazně se podílel na vyvedení klubu z podzimního sportovního marastu, a šňůře lednových a únorových vítězství.

V okamžiku ekonomické krize, která na klub definitivně a plnou vahou dopadla na podzim roku 2010, byl jedním z těch, který Slavii pomohl a rozhodl se hrát dál bez finančních nároků na odměny za hru a cestovné na tréninky. Svoje rozhodnutí o cestovném ale brzy přehodnotil, v závěru sezóny po opětovné sérii jeho negativních reakcí se po posledním utkání prostřednictvím diskusních fór rozloučil s kariérou, neakceptoval možnost pokračovat bez finančních náhrad dále ve Slavii,  a v září požádal klub o přestup do MBV Mladá Boleslav.

Slavia měla vůči Ondřeji Knoblochovi závazek, ve výši přibližně 36.000,-Kč, který klub uznal. Díky razantním ekonomickým úsporným opatřením, finanční pomoci fanoušků, i v hluboké krizi klub proklamoval, že vyrovná všechny transparentní a oprávněné pohledávky, ať na základě ústních, čí písemných dohod, ke všem subjektům, ihned jak to bude v jeho ekonomických silách. Ondra Knobloch dostal v rámci své žádosti o odchod z klubu návrh, že polovinou jeho pohledávky bude kryta odměna za přestup, zbytek bude klubem obratem bezhotovostně uhrazen. Součástí transakce se stane i přestup Jardy Kamenického. Tuto dohodu Ondra akceptoval a vše bylo v krátké době realizováno.

Oběma hráčům, kteří se zapsali do historie klubu i futsalu jako takového děkujeme za odvedené služby, a přejeme jim ať se daří ve sportovním i soukromém životě. Pevně věříme, že zážitky, a sportovní úspěchy, které absolvovali a získali díky tomu, že mohli působit v našem klubu, jsou i pro ně pozitivní kapitolou jejich života.

Jaroslav Kamenický odehrál v 11 sezónách 193 ligových utkání s bilancí 117 branek + 95 asistencí, v reprezentaci České republiky nastoupil k 28 utkáním, v nichž vstřelil 9 gólů.

Ondřej Knobloch nastoupil v 9 sezónách k 194 ligovým utkáním, v nichž dokázal vstřelit dvě branky (jednu z nich dokonce mistrovské Chrudimi, druhou ve čtvrtfinále play-off Helasu Brno) a zaznamenal 10 asistencí na gól. V reprezentaci České republiky nastoupil k 6 utkáním.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700