Vloženo dne: 27.4.2022

Po čtyřech sezonách v červenobílém dresu se ve Slavii zápasem s Chrudimí rozloučil slovenský brankář Marek Karpiak. Do Slavie přišel před sezonou 2018/2019. Slavia tehdy odvážně vsadila na mladíka, který za sebou neměl příliš mnoho zkušeností. Vyplatilo se. Marek Karpiak se stal stabilní oporou klubu, dostal se i do reprezentačního týmu, kde nyní plní dokonce roli prvního brankáře.

Se Slavií obsadil v 1. Futsal lize tři čtvrtá místa a jedno páté. Vyvrcholením jeho působení v červenobílém bude patrně loňská série play-off se Spartou, kde podal vynikající výkony.

Ve Slavii se rozhodl neprodloužit profesionální kontrakt a odchází tedy jako volný hráč. S ohledem na to, že tato skutečnost byla známá již delší dobu, rozhodl se klub dát v poslední fázi včera pro Slavii uplynulé sezony šanci vlastnímu odchovanci - Adamu Vondráčkovi, se kterým se perspektivně počítá na další období, a ten svou šanci chytil za správný konec. V příští sezoně by branku Slavie měl hájit vedle Adama Vondráčka také navrátilec z Olympiku Mělník Jan Žežulka.

Marek Karpiak odvedl ve Slavii vynikající práci, za kterou mu jako klub velmi děkujeme a přejeme mnoho štěstí v další kariéře.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700