Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.8.2017

Ve Slavii minimálně dočasně končí jedna z velkých osobností, reprezentant České republiky, muž s nezanedbatelným podílem na obou medailových úspěších klubu, brankář Ondřej Vahala. Ten po interních problémech v Benagu odmítl za tento klub nastoupit v play-off sezóny 2014/2015 a v následné letní přestávce přestoupil do Slavie. Zde se stal okamžitě oporou a svými výkony dopomohl klubu k jeho nejlepším umístěním v nejvyšší futsalové soutěži, bronzové a stříbrné medaili.

Přípravy na letošní sezónu se však Ondřej víceméně neúčastnil, dle svým vlastních slov především s ohledem na jeho pracovní vytížení. Vzhledem k tomu dostal v utkáních Poháru FAČR proti Wizards a Spartě přednost v brance Radim Garčár, který se do branky Slavie postavil i v přátelském utkání se Slovanem Bratislava na půdě soupeře, jelikož Ondřej Vahala přes danou nominaci odmítl k tomuto mezistátnímu utkání odcestovat.

Na konci minulého týdne pak tento vynikající brankář oznámil vedení klubu, že za daného tréninkového procesu, se na něm není schopen podílet, a být pro klub dále v tomto směru přínosem. Vedení klubu tuto skutečnost vzalo na vědomí a rozhodlo se ji řešit angažováním dalšího kvalitního brankáře (informaci přineseme později) s tím, že z osobní schůzky s Ondřejem Vahalou vyplynulo, že dočasně přeruší svoji futsalovou kariéru.

K velkému překvapení vedení Slavie se Ondřej Vahala ozval posléze telefonicky s žádostí o umožnění hostování v klubu AC Sparta Praha. To bylo vedením našeho mužstva zamítnuto s tím, že pokud chce odejít ze Slavie do klubu, který je jejím největším rivalem, je toto možné pouze v podobě přestupu.

"Jako klub SK Slavia Praha neevidujeme v tuto chvíli na angažování brankáře Ondřeje Vahaly oficiální nabídku z žádného klubu. Nebyli jsme do této chvíle žádnou formou osloveni představitelem jiného klubu, a to ani AC Sparta Praha. S ohledem na to nepovažujeme za korektní, ani ze strany hráče, ani ze strany trenéra klubu AC Sparta Praha pana Beniho Simitčiho, prezentování fotografií našeho hráče na sociálních sítích, který má s klubem uzavřenu Standardní profesionální smlouvu, v dresu a před znakem klubu AC Sparta Praha," zní oficiální prohlášení klubu SK Slavia Praha ke skutečnosti, že Ondřej Vahala byl dnes prezentován na fotografiích v dresu AC Sparta Praha na jejích oficiálních profilech na sociálních sítích.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700