Vloženo dne: 8.9.2016

Kádr bronzového medailisty loňského ročníku Chance Futsal ligy nedoznal zásadních změn. Slavia vsadila na souhru, která v uplynulém ročníku přinesla hostorické umístění klubu. Do Litoměřic odešel na hostování mladý brankář Bartůněk, který potřebuje chytat a prosadit se, což je v konkurenci reprezentačního brankáře Vahaly velmi těžké. Pozici dvojky tak zaujme brankář U-19 David Roshan společně s Dominikem Rodingerem.

Osa hráčů v poli zůstává, všechny opory zůstaly součástí klubu. Základ mužstva tak bude nadále tvořit dlouholetý kapitán Tomáš Matějka, reprezentanti České republiky Ondřej Míča, Antonín Hrdina a Jiří Novotný, zkušený kanonýr Michal Salák a reprezentant do 21 let Jan Homola.

Samostatnou kapitolou je návrat Petra Olivy. Tento vynikající hráč se opět zcela plnohodnotně zapojil do přípravy s týmem, což nás velmi těší, neboť Petr je opravdovým pilířem mužstva. Jeho přístup a výkony v přípravě naznačují, že by se opět mohl vrátit na pozici jedné z hlavních hvězd ligové scény.

Do základního kádru byli zařazeni také velmi nadějní hráči juniorské U-19 Vladimír Stibora a Daniel Dvořák, kteří se jeví velmi dobře a pokud budou v práci pokračovat, můžeme se těšit na další kvalitní futsalisty z vlastní líhně, kteří půjdou ve šlépějích napřiklad Antonína Hrdiny a Ondřeje Míči.

S mužstvem plnohodně trénují rekonvalescenti Martin Brychta a Mikuláš Wojnar. Pevně věříme, že se na ligové palubovce objeví již velmi brzy.

Vedení klubu se rozhodlo okysličit sestavu zahraničními hráči. Nakonec v týmu prozatím zůstal jediný. Brazilec Hudson však dokazuje, že v Jižní Americe je nevyčerpatelný zdroj vynikajících hráčů. Věříme, že bude nadstandardním hráčem, který mužstvo opět posune dále. I druhý brazilec Hendrius se jevil velmi dobře, ovšem zdravotní potíže mu neumožní se v české nejvyšší soutěži v dresu Slavie představit.

Vedení klubu se rozhodlo jej nahradit, a tak se v nejbližší době pripojí k týmu další brazilský hráč, se zkušenostmi z evropských soutěží.

Další případné posilování je naplánováno na začátek roku 2017.

Za největší posílení považujeme to, že kádr zůstává pohromadě a bude moct pokračovat ve svém růstu a zlepšování.

A koho v sešívaném dresu neuvidíme?

Největší ztrátou je určitě zranění Jana Lištvána, jenž léčí vážné zranění kolena. My pevně věříme, že vše půjde dobře, a ještě v této sezóně si Honza sešívaný dres obleče.

Do Gardenline Litoměřice odešel asistent trenéra David Filinger, který zde dostává šanci prosadit se jako hlavní trenér. S ním formou hostování posílil ligové nováčka zmiňovaný brankář Bartůněk, mladý František Sedláček a Viktor Žampa.

Definitivně jsme ukončili působení ve Slavii u Pavla Novotného, který si hledá nové angažmá, a do přípravy nenastoupil Michal Vejvoda. 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700