Vloženo dne: 5.1.2010

Především vstřelené branky nám chybí v posledních utkáních a tak se vedení klubu rozhodlo porozhlédnout se po hráčích, kteří mají góly ve svém "popisu práce". A podařilo se získat střelce excelentního. Šestatřicetiletý fotbalový útočník Luděk Zelenka ukončil kariéru. Autor 92 ligových branek na podzim hostoval v Bohemians 1905, a do zimní přípravy druholigové Dukly seuž nezapojil. Vedle Ivo Ulicha se tak v našem dresu bude představovat na futsalových palubovkách další hráč, který se nesmazatelně zapsal do historie fotbalové Slavie, jejíž dres tedy důvěrně zná.

Jedná se tedy o druhou posilu v zimní přestávce, která by měla začít radikálně rozšiřovat kolonku našich vstřelených branek. Právě střelecká neproduktivita má na svědomí náš nevýrazný bodový zisk a postavení v tabulce, které bychom rádi do konce základní části vylepšili.

Prezident klubu Daniel Kolman k jeho angažování řekl: "S Luďkem jsme o jeho případném futsalovém angažmá mluvili již na podzim, k futsalu a do Slavie jej samozřejmě přivedl Ivo Ulich. V té době měl ale ještě fotbalové ambice, a tak jsme se dohodli až nyní. Samozřejmě jsme si vědomi, že etablování fotbalisty do našeho sportu není jednoduchá záležitost, ale při tréninku se ukazuje, že Luděk je inteligentní hráč, který velmi rychle pochopil o čem futsal je, má snahu se jej učit, a přizpůsobit se. Jeho orientace v brankovišti je výborná, má velmi pohotové a přesné zakončení. Přes devadesát ligových branek nedal náhodou. My nyní usilovně pracujeme na jeho defenzivní činnosti, protože se střílením gólů mít evidentně problém nebude. A pevně věříme, že fanoušci se na své bývalé slávistické idoly přijdou podívat."

Luděk Zelenka úplným futsalovým nováčkem ale nebyl, jelikož byl hráčem týmu druhé ligy Východ Agromeli Brno. Jeho vedení je potřeba poděkovat za vstřícný přístup. "Přestupová dohoda byla dojednána během několika minut," pokračoval na toto téma Kolman.

Sám Luděk Zelenka se na utkání velmi těší: "Futsal je hodně o zodpovědnosti, na hřišti se nedá nic vypustit, ani odpočívat. Každé zaváhání znamená šanci soupeře. Ale já se velmi těším. Sejdu se v červenobílém dresu s kamarádem Ivo Ulichem, který mi říkal, že vynikající slavističtí fanoušci chodí i na futsal. Tak si nakonec doufám užiju i pověstnou slavistickou děkovačku."

K ukončení své fotbalové kariéry Luděk Zelenka pro Fotbal.Sport.cz řekl:

"Už jsem usoudil, že toho bylo dost, přišlo mi, že přes sílu již to nejde. A navíc se nám narodilo čtvrté dítě, a to je také jeden z hlavních důvodů. Vrcholový fotbal mě už tak neuspokojoval," prohlásil Zelenka.

Hrát fotbal bude dál, ale na nižší úrovni. "A především pro radost. Budu hrát ve Všenorech, kde je již Jiří Novotný a také František Veselý. Ale co budu dělat, to zatím nevím, budu si něco hledat," dodal Zelenka.

Nový trenér Dukly Luboš Kozel tak přišel o zkušeného útočníka. "Bohužel Luděk ukončil kariéru. Dnes jsme se o tom bavili, říkal, že už nemá motivaci dál pokračovat," prohlásil Kozel.

Zelenka hrál za Jablonec, Viktorii Žižkov, Slavii, Teplice, Blšany a Brno, působil také v rakouském Kapfenbergu. Na podzim hostoval z Dukly v Bohemians 1905, kde se chtěl přiblížit stovce ligových branek a vstupu do klubu kanonýrů.

Celý článek naleznete zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700