Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 31.8.2015

Webová stránka našeho ligového soupeře z Plzně oznámila příchod trenéra Mičkala. Ten se v nedávné minulosti podílel na vedení našich juniorských týmů i A týmu. Zde jej však před minulou sezónou nahradil Petr Svoboda, neboť u Patrika vázla komunikace s hráči a především se nemohl přípravě dostatečně věnovat vzhledem k jeho časovému zaneprázdnění. V novém působišti mu přejeme hodně štěstí a uvádíme text, který proběhl médii:

V minulých týdnech vedení Interobalu Plzeň rozhodlo o vytvoření lepších podmínek pro B-tým a juniorská mužstva. Za tímto účelem byl osloven extrenér futsalové reprezentační juniorky do 19-ti let Patrik Mičkal.

Patrik se sešel s vedením již třikrát a od září u klubu začne naplno pracovat. Ve Slavii Praha nemá žádné závazky a za tuto příležitost u Plzně je doslova rád. "Když nabídka přišla, chvilku jsem váhal. Nakonec vyhrála chuť vrátit se naplno k futsalu. V Praze jsem na to čas neměl," říká Patrik Mičkal.

Patrik bude plnit úlohu trenéra "B" týmu v Divizi "C" a stejně tak se zapojí do mládežnických kategorií. Bude trenérem a asistentem u obou juniorských týmů U-17 a U-19. "Věřím, že v následujících dnech oficiálně potvrdíme skoro domluvenou spolupráci s Tomášem Kadlecem," říká Michael Sinkule. To by znamenalo, že v té chvilce by v Plzni působilo bývalé trenérské duo futsalové reprezentace do 19-ti let.

V minulé sezóně Plzeň úspěšně obsadila 3. místo na Final four do 17-ti let. "Chceme s juniory více pracovat. V minulém roce se to znovu povedlo. Když se na schůzi vedení začalo mluvit o změnách u mládeže, věděl jsem, že oslovit Patrika bude tou nejlepší volbou," říká Michael Sinkule.

Právě Sinkule v minulém roce přivedl U-17 k bronzu. Co sám říká na změnu? "Za sebe bych řekl, že je to vyhazov jak má být. Po velmi úspěšné sezóně a bronzu jsem byl vedením odvolán (smích) a sám jsem proto zvedl ruku. Nové vedení = nové nároky (smích). U mládeže však zůstanu a budu co nejvíce k dispozici. Na jaké pozici se uvidí. Kluky z juniorky znám a nechci je po minulém roce opouštět. Změny v klubu si žádají více práce a naplno bych se trénování věnoval špatně."

U realizačního týmu byl Michal Repka a Daniel Forghieri. Jak to dopadne s nimi? "S oběma jsem mluvil a zájem pokračovat mají. S Patrikem i Tomášem jsem toto téma s každým zvlášť také otevřel a souhlasí s jejich prací u juniorů. To znamená, že oba obsadí pozici vedoucích mužstev." uvedl Michael Sinkule.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700