Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.1.2024

Slávistku Denisu Skálovou čekají první starty za českou reprezentaci pod vedením nového trenéra Tomáše Štveráka. O tomto víkendu se národní tým utká dvakrát se Slovenskem. V sobotu 27. ledna se hraje v Senici od 19 hodin, odvetu potom uvidí fanoušci v Hodoníně v neděli od 17 hodin.

"První reprezentační sraz byl super, jeli jsme v novém složení s novým realizačním týmem. Byl to pro nás takový impulz, tréninky měly náboj a vlastně celá akce probíhala suprově," vrátila se Denisa Skálová ještě k prvnímu soustředění, které se uskutečnilo v říjnu na Kladně.

"Trenér Štverák se ve futsale pohybuje už dlouho, myslím si, že nám má co dát. Pravidelně jezdí o víkendu na turnaje první ligy, hodnotí zápasy a komunikuje s hráčkami. Věřím to, že se mu bude dařit," dodala slávistická opora.

Skálová hraje fotbal v Rakousku, ale její klub FC SKINY Südburgenland jí vychází co se týká futsalové kariéry vstříc.

"Máme na vysoké škole zkouškové, díky tomu jsem v Praze a dostanu se na víc turnajů. V klubu o tom všem ví, je to o individuální domluvě. Máme tam takový rodinný tým, všichni nám vyjdou vstříc a se vším nám pomáhají. Ze začátku to nebylo moc jednoduché, komunikovala jsem anglicky i německy, ale teď už se tam cítím dobře. Bohužel jsme v první sezoně sestoupily z první ligy a teď usilujeme o postup. Nově jsme propojeni s prvoligovým rakouským klubem Hartbergem, který patří do skupiny spolumajitelů Viktorie Plzeň. Spolupracujeme s nimi, využíváme například jejich zázemí a hřiště," přibližuje Skálová své rakouské fotbalové angažmá.

"Co se týká podmínek, je tam ženský fotbal opravdu úplně někde jinde, je to tam od základů úplně jinak postavené, to se nedá s námi zatím vůbec srovnat."

Česká futsalová reprezentka studuje magisterský obor trenérství na FTVS na Univerzitě Karlově se specializací na fotbal. V současnosti studuje licenci B.

A jak zatím hodnotí futsalovou sezonu ve Slavii? "Měly jsme slabší rozjezd a ztratily jsme body s týmy, se kterými jsme je měly získat. V těžkých zápasech se hrozně nadřeme, pak se zase přizpůsobíme hře soupeřů a dostáváme zbytečné góly. Ale oproti loňské sezoně nastupujeme v kompletnějším složení a daří se nám víc. I když samozřejmě, vždy je co zlepšovat."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700