Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 2.10.2022

Slavia vyhrála 1. ročník mezinárodního turnaje Slavia Cup, když ve finále porazila prvoligový Spartak Perštejn 5:1. Třetí místo vybojoval Tým Ukrajiny, který v zápase o třetí místo porazil Wizards 3:1. Nejlepším střelcem turnaje se stal Filip Havrda se sedmi brankami.

Slavia Cup prožil svoji premiéru se zpožděním, když jeho předchozí ročník musel být kvůli pandemické situaci odložen. Mezinárodní zastoupení obstaral tým Ukrajiny, který vedl slavný hráč Dynama Kyjev a vítěz PVP Ivan Jaremčuk.

Týmy se nejprve střetly v semifinálových duelech, ve kterých Spartak Perštejn porazil Tým Ukrajiny vysoko 11:4, když hned 4 branky vstřelili Caio a bývalý hráč a trenér Slavie Filinger. Hattrick zaznamenal Nenad Veljkovič.

Slavia v druhém semifinále přehrála Wizards 8:1. Čtyřikrát se trefil Filip Havrda, na všechny jeho gólové trefy mu obstaral asistence David Jošt. První branku v sešívaném dresu za seniorský tým vstřelil také Lukáš Kuča. Do branky se vrátil po delší pauze Adam Vondráček.
V souboji o třetí místo Tým Ukrajiny zdolal po usilovném boji Wizards 3:1, když nakonec o svém vítězství rozhodl proměněným pokutovým kopem z 10 m Jarosjuk. Výborný výkon podal Valentyn Synytskij, který byl pořadateli vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Ve finále Slavia přehrála Perštejn 5:1. Hattrick zaznamenal s chutí hrající Havrda, premiérovou branku v sešívaném dresu za seniorský tým vstřelil Filip Tilinger. Nahrával mu jeho bývalý trenér z juniorského týmu Jan Homola, který po utkání převzal pohár pro vítěze turnaje.

„Bylo to vítané zpestření reprezentační pauzy, jsme rád, že Slavia zvítězila. Znovu jsme mohli dát velký prostor mladým hráčům, vyzkoušet si další herní situace a do hry se dostali hráči, kteří delší dobu nenastupovali,“ pochvaloval si kapitán Jan Homola.

„Jsme velice rádi, že jsme se mohli tak kvalitního turnaje zúčastnit, děkujeme za pozvání. Věříme, že v příštím ročníku nastoupíme v ještě silnějším složení,“ uvedl Viktor Demianchuk, jedna z opor týmu Ukrajiny.

Slavia děkuje za podporu turnaje Městské části Praha 10 a Magistrátu hl. m. Prahy!

Výsledky Slavia Cupu:

Semifinále:

Spartak Perštejn – Tým Ukrajiny 11:4 (5:2)
Branky: Caio 4, Veljkovič 3, Filinger 3

Slavia Praha – Wizards DDM Praha 10 8:1 (5:0)
Branky:
Havrda 4, Záruba 2, Ševčík, Kuča – Šafář

Zápas o 3. místo:

Wizards DMM Praha 10 – Tým Ukrajiny 1:3 (0:1)
Branky:
Šafář – Jarosjuk 2 (1 z 10m pen), Jarošenko

Finále:

Slavia Praha – Spartak Perštejn 5:1 (3:1)
Branky:
Havrda 3, Tilinger, Ševčík- Holman

Nejlepší střelec turnaje: Filip Havrda (Slavia) 7 branek
Nejlepší brankář: Valentyn Synytskij (Tým Ukrajiny)
Nejlepší hráč-legenda: David Filinger (Spartak Perštejn)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700