Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 28.7.2014

Futsalová Slavia Praha hodlá před sezónou 2014/15 posílit svůj kádr o kvalitní fotbalisty se sešívanou minulostí. CHANCE futsal ligu by tak mohlo ozdobit několik zvučných jmen.

Přípravu na nový ročník začíná Slavia v polovině srpna. Už koncem sezóny se draly na povrch informace o konci trenéra Jiřího Baboráka. Ne však proto, že by se zkušeného trenéra chtěla Slavia zbavit, ale že on sám rozvažoval, zda dále v trenérské kariéře pokračovat.

„S největší pravděpodobností trenér Jiří Baborák zůstane. Situaci stále řešíme a realizační tým bychom chtěli rozšířit o dalšího trenéra. Jirka Baborák se po vzoru Anglie přesune do pozice manažera a tým mu chceme doplnit o zkušeného a kvalitního futsalového kouče, který se bude podílet i na vedení juniorského týmu,“ řekl ředitel Slavie Daniel Kolman. O koho jde, zatím šéf klubu neprozradil. Podobný model, však ve Slavii fungoval již v loňské sezóně, nejedná se tedy o žádnou převratnou změnu.

Ze slávistického kádru zatím nikdo neodešel. Otazník visí pouze nad Petrem Olivou, který dokončuje studium medicíny, a s největší pravděpodobností nebude v první polovině sezóny k dispozici.

„Pevně doufám, že nikdo neodchází a nekončí. Se všemi hráči v současnosti jednáme. Nemůžu pevně slíbit, že bude kádr beze změny, například s Olivou v úvodu sezóny počítat nemůžeme,“ tvrdil Kolman. Zůstat by měl i futsalový nestor Filinger. „S Davidem Filingerem normálně počítáme. Měl by pokračovat. Kádr chceme ještě rozšířit o kvalitní fotbalisty,“ prozradil prezident klubu.

Jedním z hráčů, se kterým Slavia jedná, je David Kalivoda. „Jednám s ním o jeho futsalové kariéře,“ potvrdil Kolman. Kalivoda je velkým fotbalovým slávistou. V lize odehrál za sešívané 89 zápasů, v nichž vstřelil jedenáct branek. Jeden z nejslavnějších gólů vstřelil na hřišti Ajaxu Amsterdam v předkole Ligy Mistrů.

A jak bude vypadat letní příprava Pražanů? „Máme naplánované zápasy s Kladnem, Benagem i Ústím nad Labem. Dále budeme hrát pohárové zápasy,“ odpovídal Daniel Kolman.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700