Vloženo dne: 5.8.2013

Firma MEKR´S patří k nejvýznamnějším prodejcům spojovacího materiálu a kotevní techniky nejen v České republice, ale také k výrazným podporovatelům sportovních oddílů a sportu jako takového. Není tajemstvím, že ve vedení firmy působí lidé, kterým je "sešívaný" dres Slavie velmi blízko, a tak se i my jako klub SK Slavia Praha Futsal můžeme chlubit partnerstvím s touto významnou českou firmou, která je již čtyři roky naším generálním partnerem, a my věříme že se naše partnerství bude dále upevňovat a rozvíjet. Firma MEKR´S tak k futsalové Slavii již neodmyslitelně patří, a my jsme rádi, že jsme mohli položit několik otázek jednateli firmy, panu Romanovi Čápovi.

Představíte stručně firmu Mekrs a její vztah k futsalu?
Jsme obchodní firma, která se zabývá prodejem spojovacího materiálu. K futsalu jsme se dostali přes našeho kamaráda Ivo Ulicha, který za Slavii nastupuje ještě v současnosti. Protože jsme" sešívaní" tělem i duší, vznikla myšlenka slávistický futsal podporovat, a pak i pomoci futsalové Slavii, když byla ve velmi složité finanční situaci. Nakonec se vše vyvinulo tak, že jsme si s vedením tohoto klubu sedli i lidsky a je z toho již několikaletá spolupráce.

Plánujete další dlouhodobou spolupráci se Slavií?
V obchodě i sportu se snažíme o dlouhodobou spolupráci vždy a pokud to jenom trochu půjde, tak bychom chtěli Slavii podporovat i v dalších letech. Ke sportu máme ve firmě velmi blízko, vždyť většina zaměstnanců v současné době nebo v minulosti provozovala nějaký sport aktivně. V regionu, kde podnikáme futsal nemá žádnou významnější základnu, proto většina těchto lidí tíhne k fotbalu.

Jaké si představujete dlouhodobé cíle, čeho by futsalová Slavia měla dosáhnout?
Určitě bychom byli rádi, kdyby se futsalová Slavia pohybovala v tabulce co nejvýš a myslím si, že v horizontu tří let by se mohla prosadit na medailové pozice. V předešlých letech bylo důležité klub stabilizovat ekonomicky a v současné době by jsme se měli společně posouvat výš na poli sportovním, k čemuž postupně dospíváme jak na poli sportovním, tak na poli zázemí klubu. Jak ukazuje nejen futsalové prostředí, neosvědčují se projekty rychlých a neuvážených investic do nákupů, či vysokých odměn, ale koncepční, trpělivé a mravenčí práce. V mládežnických kategoriích patří Slavia k nejlepším v republice, takže je na čem stavět. Vedení klubu postupuje správným směrem. A já věřím, že se za tuto trpělivost Slavia dočká odměny.

Spolupracuje se tedy s futsalovou Slavií bez problémů?
Jak jsem již uvedl s vedením klubu máme výborné vztahy a i proto spolupráce funguje naprosto bez problémů. Naopak se nám podařilo propojit další partnery a společně se snažíme, aby Slavia byla vnímána jako dynamický klub, který by se v budoucnosti měl pohybovat na čelních příčkách tabulky a zároveň vychovávat nové mladé talenty.

Na co se nejvíce futsalově těšíte v nejbližší době?
Samozřejmě na derby. Navštěvuji utkání fotbalové a futsalové Slavie jak to jen pracovní vytížení dovolí, a tak nějak mám vždy štěstí, že jde o utkání se skvělou atmosférou, na které mají zásluhu naši slávističtí fandové. Proto pevně věřím, že se v 1. kole na Spartě budu cítit jako doma v Edenu, hala bude plná "sešívaných" a můj kamarád Ivo Ulich vstřelí vítězný gól!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700