Vloženo dne: 21.4.2013

Kapitán mužstva Tomáš Matějka patří nesporně k hlavním leaderům futsalové Slavie, není nutné se bát nazvat ho přímo duší celého týmu. Právě on symbolicky vstřelil poslední branku našeho účinkování v letošním ročníku nejvyšší futsalové soutěže, když korigoval neutěšené skóre na půdě Era-Packu Chrudim v posledním utkání čtvrtfinále play-off. Tomášovi futsalové začátky byly spjaty s Milovickým klubem, a ligovým Bakovem nad Jizerou. V našem dresu má za sebou již pět ligových sezón. A právě Tomáše Matějku jsme požádali o rozhovor.

Na úvod musí padnout obligátní otázka, jak jsi viděl sérii s Chrudimí...
Narazili jsme na soupeře z nejtěžších, se kterým se momentálně je jen těžké rovnat. Chrudim disponuje ohromnou silou. Přesto jsem osobně rád za tyto zápasy. Našemu mladému mužstvu neublíží, ba naopak. Těžké zápasy je důležité hrát. Sérii jsme si užívali a statečně bojovali.

Z divácké návštěvnosti převažuje dobrý pocit nebo zklamání?
V prvním zápase mě fanoušci potěšili. Dorazili opravdu v hojném počtu do Chrudimi a snažili se nás celý zápas podporovat. Naopak zklamán jsem z divácké návštěvy na druhém, domácím zápase. Byli jsme blízko malé senzaci a věřím, že pokud bychom za sebou měli podporu fanoušků, ten zápas bychom zvládli. Hra ve druhém zápase byla od všech hráčů na vysoké úrovni a to bych chtěl vyzdvihnout asi ze série nejvíce.

Kdo byl největším motorem týmu?
Jednotlivce z pohledu hráče určitě vyzdvihovat nechci. Každý hráč má v týmu určitou svou pozici, kterou by měl v průběhu sezóny prokazovat. Vyzdvihnu jen projev celého týmu ve druhém zápase série. Tento charakter Slavie v minulosti vždy měla a my jsem se k němu dokázali alespoň v jednom zápase přiblížit. Týmová soudržnost, obětavost a bojovné srdce.

Sezónu hodnotíš jako úspěšnou?
Měla sice popravdě drobné trhliny, ale jako úspěšnou jí hodnotit musím. Etablování mladých hráčů do A týmu je ten nesprávnější krok, který se v sezóně udál. A já jsem rád, že jsem mohl být jako kapitán u toho a vést kluky v zápasech.

Jaká by měla být největší zbraň Slavie pro nadcházející ročník?
Vyvážené hráčské zkušenosti s dravým mládím. Se zkušeným trenérem.

Co nejvíce chybělo?
Pokud se chceme rovnat a zařadit se k top týmům ligy, což postupně chceme, musí se do budoucna zvednout tréninkové možnosti. Čím více absolvovaných tréninků tím lépe.

Byl okamžik, že jsi pochyboval o záchraně?
Já jsem člověk, který zbraně neskládá nikdy. A pochybnosti jsou mým nepřítelem. Takže ne.

Co by jsi o týmu Slavie řekl?
Tým je věkově vyvážený. Má zdravé jádro, které se v těžkých chvílích dokázalo vždy semknout a tím tu svoji vnitřní sílu ukázat.

Jak hodnotíš její možnosti?
Hráčský potenciál je vysoký. Mladí kluci mají snahu na sobě pracovat. Nechají si poradit. Nabírají od nás starších zkušenosti. Ve Slavii se rodí nová generace, která bude mít v lize svoji dlouhodobou pozici. O tom já jsem osobně přesvědčený.

A jakou pozici Slavii předpovídáš v příští sezóně?
Pokud se naplní slova vedení a zvedne se počet tréninkových jednotek, Slavia se bude pohybovat nahoře. A dosáhne většího hmatatelnějšího úspěchu než dosáhla v minulosti.

Na závěr stejná otázka, kterou dostal trenér Brychta. Kdyby jsi měl tu možnost, co vše by jsi změnil?
Neměnil bych vůbec nic. Tohle je přirozený nový „zdravý“ vývoj klubu. Prošel jsem snad všemi fázemi ve Slavii. Od úspěchů až skoro ke klinické smrti. A nyní postupnými kroky se znovu Slavia bude vracet tam kam patří. Velké poděkování zaslouží všichni, kteří pro klub dělají spousty neviditelné práce.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700