Vloženo dne: 20.9.2012

Slavia během letní přestávky výrazně neposilovala, a noví hráči kteří se objevují v jejím dresu jsou buď úspěšní členové juniorských týmů, nebo nenápadné posily z druholigových klubů. Jedním z nich je i Marek Srkal, který v loňské sezóně nastupoval za Goll Běloves. Zároveň však tento hráč nastupuje za sálovkářskou Jilemnici, a reprezentaci sálového fotbalu. Úplným futsalovým nováčkem tedy rozhodně není. Svými výkony zaujal i trenéra Brychtu, který jej nominoval do základní sestavy v prvním ligovém kole na Kladně, a v pátek se Marek představí v našem dresu poprvé i v domácím prostředí v derby proti Bohemians.

Minulý pátek jsi absolvoval futsalovou ligovou premiéru, jaká byla?
Do teď jsem hrál ve futsalu pouze druhou ligu, takže jsem nevěděl co mě čeká. Ze začátku jsem byl trochu nervózní, ale pak to ze mne spadlo a postupně jsem se do toho dostával. Takže premiéra proběhla celkem v pohodě, i když je škoda že první zápas nebyl vítězný. Věřím, že každým zápasem se budu zlepšovat nejen já, ale celý tým. Potenciál na to určitě máme.

Předvedl jsi pěknou individuální akci a mohl rozhodnout, proč to nakonec nebyl gól?
Udělal jsem kličku obránci po které jsem se dostal dost blízko ke gólmanovi, a pak už bylo těžké ho prostřelit. Možná chybělo i trochu štěstí. Alespoň jsem zatím ušetřil, do klubové kasy bych za první ligovou branku určitě musel něco zaplatit :) Ale pokud by byla vítězná, byl bych samozřejmě moc rád.

S bodem jsi byl nakonec spokojený?
Nejdříve jsem byl zklamaný, že jsme nevyhráli, protože šance na to byly, ale Kladno jich také pár mělo, takže bod je určitě lepší než nic. Musíme i nadále svědomitě bránit, góly do sítě soupeře určitě padat budou.

V pátek Slavii čeká derby, co od utkání očekáváš?
Určitě mimořádnou atmosféru a počítám že i dvojnásobné tempo. Diváci určitě vytvoří bouřlivou atmosféru, ve které se nedá vypustit ani vteřina, nic se nesmí podcenit. Všichni musíme hrát na hranici svých možností.

Minulý rok jsi nastupoval ve 2. lize, je velký rozdíl oproti nejvyšší soutěži?
V první lize jsem odehrál teprve první zápas, takže nemám takove srovnání, ale i tak je to rozdíl. V kvalitě, rychlosti i v divácké návštěvnosti.

Bude pro Tebe velká motivace nastoupit před slávistickými fanoušky?
To určitě bude, protože hned můj prvni domácí zápas bude v derby proti Bohemce. Moc se těším a doufám, že jich přijde co nejvíc a budou nás hnát za vítězstvím. Rád bych hned napoprvé zažil vítěznou děkovačku, a svým výkonem si skvělé fanoušky přiklonil na svojí stranu.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700