Vloženo dne: 11.9.2012

Po roční přestávce se na lavičku našeho mužstva vrátil jako "lodivod" uznávaný futsalový odborník Martin Brychta, mimo jiné i asistent trenéra reprezetační U-21. O Martina jsme v minulosti velmi stáli, avšak ekonomická situace klubu nedovolila jeho setrvání a pokračování v započaté práci po předloňské sezóně. Proto jsme velmi rádi, že se situace klubu stabilizovala natolik, že se Martin Brychta mohl znovu ujmout trenérského žezla a pokračovat ve své práci. Před prvním ligovým kolem jsme mu položili několik otázek.

Po roce se vracíš na lavičku Slavie, s jakými pocity?
Se smíšenými. Polovinu kluků znám ze svého působení, polovinu ne, takže jsem zvědav, jaký výkonnostní vzestup u nich po roce nastal. V týmu je hodně mladých hráčů, kteří chtějí pracovat a to mě těší. Pevně věřím, že ti starší jim budou předávat své zkušenosti.

Těšíš se na svou práci ve Slavii?
Těším se na práci jako takovou. Znovu být na lavičce prvoligového celku, a že je to zrovna Slavia je příjemné. Jsem rád že vedení klubu dokázalo překonat a vyřešit všechny problémy, a splnit postupně vše k čemu se zavázalo. Jistě je dobře, že klub jako Slavia dále pokračuje, a já jsem rád že mohu být u toho.

Sledoval jsi Slavii během loňské sezóny?
Ano, sledoval jsem ji na internetu, kde měla pravidelné šoty z domácích zápasů, a měl jsem možnost ji vidět v reálu na Nejzbachu. Počátek sezóny se hra nejevila příliš dobře, postupně se ale mužstvo zlepšovalo. Vliv na to měla jistě i postupná aklimatizace hráčů sálového fotbalu.

Bude pro Tebe kádr úpně neznámý?
Kádr tak úplně neznámý pro mě nebude, jak jsem již výše uvedl, polovinu hráčů znám, ostatní jsem mohl sledovat na internetu, takže nějaký přehled mám.

Co od mužstva očekáváš?
Očekávám, že v každém zápase se popereme o body, a když k tomu přidáme některé věci z taktického futsalového pohledu, bude to dobré i pro diváka. Chci aby se každý hráč v každém utkání rval za dres svého klubu, nic nevypustil, a myslel na zodpovědnost kterou má vůči svým fanouškům. To je základ úspěchu.

Kladeš před sebe a mužstvo konkrétní cíle?
Konkrétní cíle nemám, chci v klidu pracovat s mužstvem a dostat ho postupně na příčky, které mu přísluší. Vedení klubu rozhodně nechce hrát o záchranu jako v loňské sezóně. Jinak ale žádný tlak co se týká umístění nevytváří. Dohodli jsme se na dlouhodobějším budování týmu.

Potřebuje podle Tvého názoru mužstvo posílit?
Každé mužstvo může posilovat. Jde o to, do jaké míry si posily můžeme dovolit, a na jakou příčku v lize chce Slavia sahat. A jak jsem řekl, my chceme budovat mužstvo v dlouhodobějším horizontu v úzké návaznosti na juniorské týmy, kde Slavia výborně posílila v osobě Patrika Mičkala, který mi zároveň bude dělat asistenta u A týmu. Ve spolupráci s Martinem Suchým by tak měla fungovat úzká spolupráce a funkční systém mezi všemi týmy Slavie. Až čas ukáže, v jakém herním rozpoležení jsme, jestli s tímto kádrem budeme hrát o sestup a pak je nutno posílit, nebo budeme v klidných vodách play off, a tam je to i trochu o štěstí. Já jsem přesvědčen, že mužstvo máme kvalitní, složené z pracovitých, chytrých, a učenlivých hráčů, které má svojí sílu, kterou ukáže.

Máš nějaký vzkaz slávistickým fanouškům? Chyběli Ti :)?
Byl jsem ve Slavii, když na domácí zápasy chodil fanouškovský kotel v hojném počtu a na tento zážitek se jen tak nezapomíná. Rád bych to znovu zažil, a přál bych jim i nám samé vítězné děkovačky.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700