Vloženo dne: 28.3.2012

Tomáš Matějka, je již od vzniku futsalové Slavie jejím stavebním kamenem, a v posledním období i kapitán týmu. Společně s Petrem Olivou se velkou měrou zasloužil o to, že klub vstoupil i do uplynulého ročníku nejvyšší soutěže. Známý "srdcař" pak táhl tým i v době kdy se mu nedařilo dle představ, a nakonec mohl svou brankou posunout mužstvo i nečekaně do play-off.

Jaké bylo poslední utkání s Kladnem?

Podle mého názoru utkání s Kladnem patřilo bezesporu ke skvělé propagaci prvoligového futsalu. Bylo vidět, že všichni hráči ze sebe dostávají maximum. Skvělou atmosféru vytvářeli naši tak i hostující příznivci. Hráči a diváci si zápas užívali až do samotného konce.

Po gólu na 4:4 jste se radoval s fanoušky, na noze jste měl pak vítězný gól. Jaké to je když Vás prostoupí radostná euforie?

Ve snaze zápas otočit a vyhrát jsme s Olivou a Hrdinou prakticky posledních deset minut nestřídali. V té chvíli byla naše vůle opravdu enormní. Já jsem si pořád omílal v hlavě, že to může být náš poslední zápas spolu, tak to prostě musíme dokázat. A našim fanouškům ukázat jaký opravdový charakter a srdce futsalová Slávia má. Po vyrovnání na 4:4 to gradovalo a radost byla velká. Nakonec k vítězství a postupu do play-off chybělo opravdu málo... Možná jsem si to měl posunout na levačku...

Baví Vás hrát před fandící tribunou, nebo povzbuzování a počet diváků nevnímáte?

Tak určitě to vnímám. Fanoušci jsou nutností, bez nich by všeobecně sport nebyl opravdovým sportem. A já jsem moc rád, že jsem ve Slavii a mohu zažít takové výborné fanoušky jaké Slavia má. Jejich povzbuzování snad vnímá každý a vzepnou tě na hřišti k opravdu ještě větším výkonům. Hodně to sleduji třeba u mladých kluků, víc jsou v zápase nahecovaní, nic neošidí, dohrávají i ztracené míče.

Hodnotíte sezónu jako úspěšnou nebo neúspěšnou?

Už od začátku letošní sezóny byl cíl jasný. Prvotně se rozhodovalo zda z ekonomických důvodů vůbec futsalová Slavia bude existovat. My hráči jsem teď udělali pro existenci klubu maximum. Slavii jsme uhájili prvoligovou příslušnost i na další rok. Jak to nyní vypadá z pohledu ekonomické stabilizace klubu je věc teď prakticky ta nejzásadnější. Jinak by vlastně naše celosezónní snaha byla rázem snahou tak trochu k ničemu.

Výkony i bodové zisky týmu na podzim a na jaře byly velmi rozdílné, kde je příčina?

Tak na to se jen těžko hledá odpověď. U mě osobně to bylo možná v kvalitě zimní přípravy ve fotbalovém klubu a myslím si, že u spousty kluků to bylo podobné. Byli jsme dobře připraveni fyzicky. Velice důležitý a zásadní byl návrat Michala Holečka, s ním jsme získali klid a sílu v útočné fázi.

Co se musí ve Slavii změnit, aby byla za rok úspěšnější a vrátila se do play-off?

Stoprocentně se musí ekonomicky stabilizovat klub. Následně od toho se odvíjejí další věci, jako udržet hráčský kádr a stabilně trénovat. Hráčský potenciál Slavia v juniorských týmech má, takže je do budoucna na čem stavět.

Budete ve Slavii pokračovat, vedení už se vyjádřilo, že by mělo velký zájem...?

Tak tahle otázka u mě není prozatím aktuální. Rozhodovacích podmínek bude ještě spousty. Z mých úst ještě definitivní ANO či NE nezaznělo. Navíc koncem května očekáváme s manželkou přírůstek do rodiny a do toho všeho jsem se ještě rozhodl stavět rodinný dům. Předběžně jsem domluvený s vedením, že si v brzké době spolu sedneme a o této otázce se podrobněji pobavíme.

Rozhovor bude číst mnoho "slávistů", řeknete jim jaké to je být kapitánem Slavie?

Je to pro mne velká čest, vážím si toho a zároveň velice užívám.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700