Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 1.9.2009

Ivo Ulich po osmi letech zase září ve slávistickém dresu. Jen velké fotbalové hřiště vyměnil za menší futsalové. Co se však nemění ani po dlouhé době: patří k nejlepším a je oblíbencem fanoušků. To se potvrdilo hned v prvním ligovém zápase proti Bohemians 1905, kdy Ulich gólem zařídil remízu 1:1. Pak si vychutnal děkovačku před zaplněným kotlem příznivců, kteří jeho jméno často vyvolávali. "Atmosféra byla báječná, kéž by tolik lidí chodilo na futsal pořád," hodnotil návštěvu 700 diváků. "Jen škoda, že někteří kluci z toho byli nervózní. Nejsou zvyklí. Trochu podlehli atmosféře."

To ovšem neplatilo pro Ulicha, kterého velká návštěva nemůže rozhodit. Se Slavií, kde strávil pět let, hrál pravidelně Pohár UEFA, pak působil v německém Mönchengladbachu, či japonském Kóbe. Končil v Drážďanech, dřív si zahrál i osm zápasů za reprezentaci, kde dal jeden gól.

Takových osobností ve futsalové lize moc neběhá. Bude na něj upřená pozornost. Ale začal dobře: první zápas, první gól. "Úplně spokojený být nemůžu. Máme jen bod a já měl další tři šance," říká přesto.

Pozorovat Ulicha je zážitek. Už při rozcvičce smíčem kouzlil, futsalem se vyloženě baví. Vždycky byl vyhlášený technik, což se ve futsale cenní. "Z fotbalu se ale musíte přeorientovat. Futsal je hodně o trénování kombinací, signálech. Není to tak, že přijdete a hned budete excelovat," říká bývalý záložník, který s futsalem začínal už v 16 letech.

"Byl jsem u toho, když tady byl futsal v zárodku, pak jsem musel kvůli fotbalové kariéře skončit."

Teď pro změnu skončil na velkém hřišti a vrátil se do haly. V minulé sezoně hrál za Mladou Boleslav, odtud přešel na Slavii.

"Hraju vyloženě pro zábavu, bydlím v Novém Městě nad Metují a jezdím trénovat dvakrát týdně." S bratry má firmu na kliky a okenní kličky, sponzoruje Slavii, která mu zůstala v srdci – v Edenu, kde se dva roky po sobě slavil titul, má pronajatou lóži a užívá si to, co sám dřív nezažil. "Generací, co čekaly a nedočkaly se, bylo víc," směje se.

Vypadá spokojeně, fotbal už nehraje, ač mu bude v sobotu teprve 35 let.

"Teď už chodím hrát jenom za Kozlovnu nebo starou gardu Slavie. Čekám, jestli budu v nominaci na Silvestrovské derby," usmívá se Ulich, který na futsal lanaří další fotbalisty. "Luděk Zelenka měl zájem, mluvil jsem i s Petrem Švancarou. Až skončí v lize, má se futsal na co těšit."

Článek a fotografie naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700