Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.10.2024

Z mladého nováčka z juniorky je už dávno nedílná součást a opora slávistického týmu. Dvaadvacetiletý Tomáš Kuchta se už zabydluje také v národním týmu. V Kadani pomohl sešívaným k důležitým bodům dvěma brankami.

Jaký byl pro Slavii zápas v Kadani?

Zápas to byl těžký, ale narozdíl od předchozích utkání jsme proměňovali skoro všechny šance. Tím jsme si to hodně ulehčili. Kadaň začala hrát brzo power play, což bylo dost nepříjemné. Mají to dobře nacvičené, my jsme se na jejich hru v pěti sice na trénincích připravovali a myslím si, že jsme na to byli i dobře nachystaní. Oni to hráli tak, jak jsme čekali, ale i přesto to mají dobře natrénované, proto to bylo i tak pro nás těžké odbránit. Myslím si, že zápas jsme zvládli dobře, pořádně jsme makali. Výhra byla pro nás důležitá.

Asi rozhodující byla vaše branka na 6:3, kdy jste si vlastně nahrál hlavou sám sobě, takhle jste to chtěl celé udělat?

Já jsem doufal, že míč půjde do prostoru přede mnou, což se stalo. Když jsem hlavičkoval, tak jsem si říkal, že je to dlouhé, že už to nestihnu. Hrozně jsem ale chtěl dát gól a dal jsem do toho sprintu všechno, naštěstí to tak dlouhé nebylo, asi by to doběhl každý. Za tenhle gól jsem hodně rád, protože nás uklidnil, byl důležitý. Pak jsme to už dobře dohráli až do konce.

Co říkáte tomu, že Zdeněk Sláma, hrající trenér dal také dva góly?

Mám za něj radost. On byl v přípravě zraněný, neodehrál nic. S Ústím mu tam ty jeho loby do branky nespadly, tady už se trefil dvakrát, lob na tyč a ještě to poslal pod víko. Také jeho branky byly hrozně důležité. Byly to góly na začátku, kdy ještě nebyl rozhodnutý stav. Za mě podal super výkon.

Vy jste si to ale udělali docela těžké tím, že jste netrefovali prázdnou branku přes celé hřiště...

To bylo úplně zbytečné! Já nevím, kolikrát jsme to netrefili, jestli snad desetkrát a ani jednou to nešlo na bránu. Musíme to asi víc natrénovat. Tohle bylo špatné a nemuselo by se nám to v dalších zápasech vyplatit.

Na konec se trefil i Filip Klaban...byl tenhle zápas ve vaší situaci opravdu důležitý?

My jsme hlavně potřebovali odčinit remízu s Ústím a za Klabyho (Filipa Klabana) jsem hrozně rád, jak to zvládnul. S Ústím střídal o přestávce, protože je ještě mladý a ne každý zápas mu musí sednout. Dnes to zvládnul na výbornou a ještě dal gól. Jsem za něj rád. Myslím si, že i ostatní mladí hráči, co naskočili na konci, předvedli solidní výkon. Byl to dobrý výkon vůbec od celého týmu.

Musím se na to zeptat, dostáváte hodně žlutých karet, zápas emotivně prožíváte a někdy ztrácíte koncentraci. Nové pravidlo o komunikaci jen s kapitánem je jak kladivo přímo na vás. Pracujete i na tom, abyste hrál ve větším klidu?

To nové pravidlo mi moc nepomáhá (úsměv). Ale já se snažím s tím něco dělat. Před každým zápasem si říkám, že musím být klidný. Jenže já se do toho zápasu tak dostanu, že to pak prostě neovládám a prostě to nejde. Musím se na to zaměřit a hlavně nedělat zbytečné fauly, které týmu vůbec nepomáhají. Musím hrát v klidu, ale uznávám, že je to pro mě někdy těžké.

V dalším kole vás čeká Nejzbach, který nastupuje do utkání v různé síle...

Nejzbach nemůžeme podcenit, nemá tak špatné výsledky, s Chrudimí hrál sice doma, kde mu hodně pomáhá jeho specifická hala, ale o poločase prohrával jen o gól. Bude to nepříjemný soupeř, musíme se připravit a zatrénovat. Budou to další tři body do tabulky, které prostě musíme mít. Musíme potvrdit výhru, kterou jsme získali v Kadani.

Jaký byl reprezentační sraz? Vypadá to, že se v reprezentaci zabydlujete...

Nechci říkat, že se tam zabydluju. Jsem rád, že mě trenér nominuje a musím hrát, co nejlépe, abych tam jezdil častěji. Teď bude další sraz, doufám, že budu zase v nominaci. Rád bych se tam zabydlel, bylo by to fajn. Reprezentační srazy si užívám, dává mi to hodně, když hraju s těmi nejlepšími hráči u nás.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700