Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 27.8.2024

Už v závěru play off minulé sezony dostávali prostor ve slávistickém dresu juniorští mistři republiky. Nejinak tomu bylo v letních přípravných zápasech. Trenér červenobílých futsalistů Zdeněk Sláma bude na mladé naděje spoléhat i v sezoně, která pro sešívané začne v pondělí 2.září v Chomutově.

V Chomutově jste odehráli nejdramatičtější zápasy závěru minulé sezony, na stejném místě začnete tu novou...

Bude to tak a bude to trochu za podobných okolností. Kádr jsme doplnili o mladé hráče, kteří nás v play-off přesvědčili o tom, že jsou v takových zápasech použitelní. Vzal jsme kluky z juniorky a určitě dostanou šanci, protože se všichni zatím jeví dobře.

V jakém složení proti vám nastoupí Chomutov řešíte také?

Ne, to určitě ně. Předpokládám, že kluci z fotbalu proti nám nastoupí. Je to silný tým, jsou stále spíš fotbalisté, ale vynikající fotbalisté a určitě nás nečeká nic jednoduchého. Vstup do sezony pro nás bude velice důležitý. Přišli jsme o tři hráče ze základu a je tu s námi z nových tváří jenom Lukáš Nečas. Jinak, jak jsem už říkal, jsme to doplnili klukama z juniorky. Už takhle jsme měli mladý tým, který jsme ještě omladili.

Nebude to pro ně přece jenom těžký začátek, v Chomutově se hraje dobře především domácím...

Nepříjemné z hlediska atmosféry bylo v Chomutově hlavně naše vzájemné utkání v základní části. V play-off jsme u nich předvedli hodně taktickou hru, která nebyla pro diváky tak atraktivní. To si myslím, že to tam vzali ještě docela dobře.

Jak to bude s vámi, budete dál hrát?

Budu hrát dál i vzhledem k tomu, že nás není tolik. Ale musím napřed doléčit zranění z tréninku, uvidíme, kdy se do toho dostanu a budu zpátky. Pokud budu mít pocit, že klukům ještě mohu pomoci, tak budu připravený. Ale přiznám se, že nemám rád napůl trénování a napůl hraní. Proto chystáme malé překvapení na lavičku, ale doufám, že to dopadne. Nechci zatím předbíhat a prozrazovat to.

Ti mladí hráči, o kterých mluvíte, jsou všechno členové zlaté juniorky z minulé sezony?

Ano, někteří už s námi trénovali v minulé sezoně, takže úplní nováčci nejsou. Kromě nich jsme vzali ještě Šimona Schütze a z Bohemky se vrátil Filip Tilinger. Počítáme také s Aldyiarem Kazbekovem, který se zatím připravuje v týmu svého otce v Kazachstánu. Slíbil mi, že přijede dobře připravený. Musíme brát věci tak, jak jsou, s tím vším se poprat a jít do toho naplno tak, aby nás zdobila týmovost a bojovnost.  
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700