Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.3.2024

Zdeněk Sláma zažil zcela zaplněnou halu v Edenu pouze jako soupeř, proto věří, že fanoušci přijmou pozvání klubu a po nedělním fotbalovém zápase proti Liberci zamíří ze stadionu do nedaleké sportovní haly na futsal. "Soupeř si na nás věří, budeme jejich pomoc potřebovat," říká hrající trenér Slavie.

Co od čtvrtfinálového soupeře můžeme očekávat?

Čekám náročné zápasy. Chomutov je velmi nebezpečný dopředu. To nám ukázal v posledním domácím utkání, kdy nás porazil. Předpokládám, že si na nás budou věřit. Navíc my se potýkáme se zraněními, dáváme dohromady nové čtyřky. Pořád si myslím, že ale máme kvalitu a věřím hráčům, které máme k dispozici. Věřím, že dáme zapomenout na některé výpadky, které jsme v novém roce měli a ukážeme, co v nás je, dáme do toho všechno a sérii zvládneme."

Chomutov hraje hodně živelný futsal, hrnou to dopředu, jak se tomu dá ideálně čelit?

Myslím si, že přesně to nás čeká, že po nás takhle půjdou už v Edenu. Na jednu stranu je to atraktivní styl, snaží se dát víc branek než jich dostanou. Mají divoké výsledky, pro diváky to musí být super utkání. Já jsem býval taky takový, rád jsem útočil, v tom je mi takový styl sympatický. Chtějí hrát, útočit, mají šikovné hráče jeden na jednoho. Neočekávám od nich nic jiného, půjdou do toho tak, jak jsou zvyklí. My tomu musíme především čelit našimi futsalovými zkušenostmi, dostat hru do našeho rytmu.

Dá se očekávat, že vy půjdete do hry naplno jako hrající trenér?

Ano, to se čekat dá. Už poslední tři zápasy jsem nastupoval, je to vzhledem ke všem okolnostem nutné. Cítíl jsem se zápas od zápasu lépe a lépe.

Jak moc by vám pomohla podpora zaplněné haly?

Bylo by to super! Já jsem zcela zaplněnou halu zažil jen jako soupeř. Bylo by to úžasné to zažít, doufám, že se fanoušci chytnou a dorazí. Hrozně by nám to pomohlo, podpora diváků je prostě znát. V Chomutově je zaplněná hala z obou stran, chodí tam spousta fanoušků a vytvoří opravdu domácí atmosféru, která soupeřovi hráče vyhecuje, ženou je dopředu. To je pro futsal dobře, rádi bychom to zažili také u nás.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700