Autor: Ondřej Zlámal Foto: Michal Pavlík   Vloženo dne: 14.2.2024

Mezi nejkrásnější povinnosti kapitána patří za svůj tým převzít vítězný pohár a zvednout ho nad hlavu. Filip Klaban je splnil v neděli během Final Four.  Jeho tým přešel přes semifinále, ve kterém porazil Rapid Ústí nad Labem, ve finále pak po velké bitvě zvítězil na Interobalem Plzeň. Zvednout nad hlavu mistrovský pohár byl pro mladého kapitána neskutečný zážitek.

Jaký je to pocit být mistrem se Slavií?

Je to neskutečný pocit, já si to nedokážu ani popsat slovy. Při přebírání poháru to byl pro mě šílený proud emocí. Jsem rád, že to ze mě spadlo. Všechna ta nervozita, všechno nakonec dopadlo tak, jak jsem si představoval.

Jaký to pro vás byl vůbec den? V prvním semifinále jste působili velice koncentrovaně...

Já jsem si zase tak koncentrovaný nepřišel. Před semifinále jsem nervozitu opravdu cítil, protože jsme všechna očekávání, která jsme na sebe měli, chtěli naplnit na sto procent. Ale vletěli jsme do toho dobře a nakonec to i dobře dopadlo. Před finále už jsem se cítil uvolněně. Nemůže to být lepší.

O přestávce finále byl stav 1:1, prozradíte nám, co jste si v tu chvíli říkali?

Říkali jsme si, že musíme začít proměňovat šance, protože jsme byli v koncovce neefektivní. Chtěli jsme do toho dát všechno, přidat víc srdíčka. Pak jsme to už urvali.

Jaké to bylo vidět, že to tam Aldiyar tahle trefil a poslal vás do vedení?

Já jsem se podíval na celou jásající tribunu a pak už jsem viděl ten jeho typický úsměv ve tváři. V tu chvíli jsem věděl, že jsme hodně blízko.

Jakou jste měli vlastně v týmu partu?

Myslím si, že si to všechno sedlo, i kluci, kteří přišli před sezonou, skvěle zapadli. Já jsem si užíval každý výjezd, na který jsme jeli. Ať už to bylo do Brna, nebo do Olomouce. Kamkoliv.

Komu byste zlato věnoval?

Určitě svojí rodině, rodičům, kteří nás jezdili všude podporovat, a celému týmu. Taky trenérovi Janu Homolovi za jeho práci s námi, jeho přístup a všechny taktiky, které na zápasy připravil, a za všechno, co nás za ty tři roky naučil. Všichni v realizačním týmu zaslouží naše poděkování.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700