Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 7.12.2023

V deseti zápasech nastřílel Antonín Hrdina deset gólů a přidal k nim šest asistencí. Před posledním zápasem v roce 2023 je tak nejproduktivnějším hráčem Slavie. Co se mu zamlouvá na spolupráci v jeho čtyřce? A jak to vlastně bylo s přímými kopy z 10 metrů, které přenechal svým spoluhráčům?

V Olomouci jste vyhráli třetí zápas v řadě venku. Jak jste toto utkání viděl?
Věděli jsme, že nás čeká soubojový zápas, ale zvládli jsme to dobře. Jedenáct tři, ten výsledek mluví za všechno. Bylo to v pohodě až na pár taktických chyb, kdy nám chyběla správná souhra v obraně. Tyhle chyby musíme do play off zkusit vymazat.

V minulosti tým v takových zápasech předváděl různé výkyvy, poklesy koncentrace. Teď to vypadá, že s tímhle problém nemáte.
Držíme koncentraci celý zápas. Olomouc v druhém poločase začala faulovat, nesoustředili se na hru. My jsme to trestali. Kdybych dostal od spoluhráčů víc nahrávek, tak jsem myslím sám mohl dát i pět gólů (úsměv).

Kdybyste nenechával přímé kopy z 10 metrů spoluhráčům…
Nechal jsem jednu desítku Šévovi (pozn. Matúš Ševčík) a druhou Kuchtičovi (pozn. Tomáš Kuchta). Oba mají velké štěstí, že dali gól (další úsměv). Šéva mne hrozně přemlouval, že si na to věří. Nevím, jestli si chtěl zvýšit sebevědomí, ale to má už tak vysoké. Toho se nebojím. Ale myslím si, že chce být nejlepší střelec. Ale to má ještě co dělat, aby mě dohnal. Proto jsem mu to klidně nechal.

Hodně nezvykle vám vyšla v programu série venkovních zápasů. Zatím to zvládáte, ale jaké to je?
Je to náročný program, většina hráčů chodí do práce, takže ty výjezdy je složité vždy zkoordinovat, odjíždíme z Prahy hodně brzo. Ale daří se nám to, vyhráváme a můžeme se prát o čelo tabulky.

Jak vy se osobně cítíte, dáváte hodně branek, vypadá to, že jste se trochu s prominutím „uklidnil“. Jak vy vidíte sám sebe?
Trenér Zdeněk Sláma mi dává volnost, kterou potřebuju. Já nemůžu být svázaný do puntíku taktikou. Jistá volnost mi vyhovuje víc. On to nechává na mně, jak se v některých situacích zachovat. Ví, že už mám nějaké zkušenosti, mám nějaká léta ve futsalu odkopaná. Navíc my si v naší čtyřce se Šévou, Vakym (poz. Filip Vaktor) a Denysem (pozn. Denys Sandeckyi) vyhovíme velmi dobře, víme o sobě, umíme se domluvit. Vždy, když k nám někdo přišel, dřív Kuchtič, nebo teď Denys, tak jsme si ho dobře a rychle zapracovali.

Vloni jste brali bronz. Letos to vypadá na podobný vývoj, nebo myslíte i výš?
Musíme se dívat co nejvýš! Chrudim máme doma, Plzeň venku, musíme se s nimi o to poprat. Navíc oni se mohou obrat navzájem. Důležité je uhrát právě tyhle těžké zápasy.

Na závěr roku vás čeká opět venku Rapid Ústí nad Labem. Určitě si nebudete chtít zkazit náladu….
Je to další výjezd, ale tuhle sérii si určitě nebudeme chtít pokazit. Musíme zase bodovat naplno. Pak už se budeme moct těšit na sérii zápasů doma v Edenu.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700