Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 20.11.2023

Kádr Slavie se uzdravil, takže z hrajícího trenéra Zdeňka Slámy je zase kouč nehrající. Po utkání v Liberci, které jeho svěřenci zvládli se třemi góly za tři body, byl trenér spokojený a pochvaloval si, že může základní sestavu vybírat. Pochválil také oba brankáře.

Co jste si říkali v kabině o přestávce zápasu v Liberci, když to o poločase bylo stále 0:0?

Abychom trpělivě s naší hrou vydrželi, protože jsme si vytvářeli šance a Liberec jsme do ničeho nepouštěli. Hrozili nám jenom z brejků, když jsme naše akce nezakončili, ale jinak jsme bránili dobře. Takže to chtělo jenom vydržet a hrát pořád stejně. Kluci tam někdy měli tendence, že to chtěli hned rozhodnout a začali vymýšlet různé kraviny a blbosti. Já jsem chtěl, abychom se vrátili k naší trpělivé hře a roztočili to, rozběhali, že branky přijdou. Nakonec to vyšlo.

Jan Křemen říká, že mu to moc nejde, ale přitom proti Mělníku i teď proti Liberci zaznamenal klíčové body, které zápas zlomily ve prospěch Slavie…

Křema když jde od začátku, tak je to špatný. Ale je to vždycky dobrý žolík. (úsměv)

V Liberci dal svůj stý gól…

Góly umí střílet. Moc mu to tam ale poslední dobou nepadalo, ale šancí si vytvořil dost. Ale musím říct, že se mu nedařilo ani herně, proto nenastoupil od začátku. Nebyl jsem s ním spokojený. Ale ani on sám se sebou. Přiznal, že čekal, že asi nebude hrát. Nakonec naskočil do druhého poločasu a rozhodl. Já potřebuji, aby se do toho zase zpátky dostal, protože to je výborný hráč.

Co říkáte na výkony brankářů? V Liberci jste se znovu mohli o výkon Adama Vondráčka opřít…

Jsem za to rád, protože to byl takový ten zápas, kdy na gólmana dlouho nic nejde, pak ale přijde nějaká obrovská šance a v těch chvílích musí brankáři podržet svým zákrokem. To Adam udělal, pak když Liberec prohrával, tak to vytáhl a měli těch zakončení víc. Adam znovu zafungoval. Musím ale pochválit oba dva brankáře. Mít dva takhle kvalitní gólmany, to má málokdo.

Určitě jste rád, že jste to v Liberci zvládli, vůbec to nevypadalo jednoduše, je to tak?

Jsem určitě rád, čekal jsem, že to bude těžký zápas. Liberec se mi líbí, já nechápu, proč mají tak málo bodů. Je to takový mančaft, že dokáže potrápit top týmy a pak prohraje skoro s každým. Mají mladý tým, myslím si, že má velkou budoucnost.

Vás v té nejbližší budoucnosti čeká David Filinger a spol. v Kadani. Bude to podobný zápas?

Podobné to nebude. Bude to těžké, ale jiné. Tam hrajou trochu jinak. Každopádně tam mají krásnou atmosféru, chodí tam spousta lidí. Na to se mohou kluci těšit. Jsem rád, že mám kompletní tým, svým způsobem je to pro mě těžké období, protože nevím, koho postavit (úsměv). Hráčů mám na výběr dost. To jsou ale příjemné starosti.

Takže pořád lepší, než kdybyste tam musel běhat zase vy?

Přesně tak.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700