Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 24.3.2023

Brankář Jan Žežulka strávil minulou sezonu na hostování v Olympiku Mělník, se kterým se Slavia utká v letošním čtvrtfinále play off. Několikrát se dokonce postavil proti svému mateřskému klubu v ostrých zápasech. Jak na tyto duely vzpomíná? Jakého čeká v boji o postup do semifinále soupeře?

Jaký bude Mělník pro Slavii ve čtvrtfinále soupeř?
Mělník bude určitě nepříjemným soupeřem, ostatně nikomu se proti nim nehraje dobře. Mají svůj ojedinělý styl a zejména v jejich specifické domácí hale budeme muset být na pozoru.

Strávil jste tam minulou sezonu na hostování, koho z hráčů znáte? Jaké na toto působení máte vzpomínky?
Z Mělníku znám všechny, dodnes udržujeme přátelské vazby a po ligových zápasech si pokaždé s někým napíšu a zápasy rozebíráme. Vzpomínky si vždy snažím nechávat ty pozitivní a ty dobré. Na Mělníku jsem bral za úspěch to, že jsme postoupili do play off, ale větší pozitivum by za mě bylo alespoň v nějakém zápase play off zvítězit, ale to se nám bohužel tehdy nepodařilo. Celkově mám vzpomínky jen pozitivní, právě oni se mě v jednu chvíli ujali a pomohli mi hodně chytat a tím se i zviditelnit. Za to, ale i za celkové jednání a denní potkávání na trénincích jsem vděčný a dostal jsem od nich v pravý čas tu správnou šanci.

Jak jako odchovanec Slavie vzpomínáte na zápasy, kdy jste za Mělník chytal proti Slavii?
Přiznám se, že ty zápasy mi nikdy nebyly příjemné, člověk se samozřejmě snaží maximálně koncentrovat na svůj výkon, ale když jsem s klukama ze Slavie byl v denním kontaktu na tréninku po dobu skoro pěti let, nebylo to to pravé ořechové. Ale když vypíchnu jeden konkrétní zápas, tak musím zmínit semifinále v poháru, které skončilo 5:5. To jsem si moc užil a zápas mě bavil. A ani jsem úplně nevnímal, že hraju proti svým, narozdíl od zbylých zápasů, kdy jsem se nedokázal od toho paradoxu odprostit.

Kteří z mělnických hráčů jsou pro Slavii nejvíc nebezpeční?
Určitě duo Gabčo - Vokoun. To si myslím, že ale všichni moc dobře víme. Věřím, že budeme na čtvrtfinále dobře připravení, budeme hrát koncentrovaně, předvádět svoji hru, kontrolovat průběh zápasů a postoupíme.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700