Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 16.3.2023

Ve své první sezoně v roli hrajícího trenéra dovedl Zdeněk Sláma Slavii na třetí místo. Tým se musel vyrovnat s řadou výpadků a delších zranění, přesto kromě Plzně a Chrudimi všechny ostatní kluby nakonec bodově přeskočil. Navíc se do hry naplno zabudovali mladí odchovanci. Kouč od týmu očekává v play off maximální koncentraci po celou dobu zápasů.


Jak hodnotíte poslední zápas v základní části 1. Futsal ligy v Ústí nad Labem?
Začátek byl super, myslel jsem si, že když tak budeme pokračovat, mohl by to být pro nás pohodový zápas. Nasazení, všechno fungovalo. Pak přišla taková naše klasika při venkovních zápasech po dobrém začátku jsme se přizpůsobili soupeři a začali vymýšlet něco jiného, přestali jsme hrát svoji hru. Dostali jsme branku, soupeř vycítil šanci a chytl se, začal hrát dobře a vytvářet si příležitosti. My jsme začali dělat chyby a bylo to špatné. Naštěstí jsme do druhého poločasu vletěli jako na začátku a druhý poločas byl podle mých představ.

Je z toho nakonec třetí místo po základní části, čekal jste to?
Nečekal jsem to, přiznám se, že ne. Myslel jsem, že budeme víc ztrácet a soupeři budou vyrovnanější. Jsem za to strašně rád. Jsme hned za Plzní a Chrudimí. Přitom se kádr zdá slabší, než minulou sezonu, ale zase jsme ukázali, že to dokážeme odehrát i bez zahraničních hráčů brazilského původu a získali jsme snad jen o dva body méně než minulý rok.

Ze sestavy stále někdo vypadával a museli jste to čtyřky doplňovat, je to o to cennější?
To je další věc, já si nevzpomenu, kdy jsme nastoupili v té samé sestavě dva zápasy po sobě, pořád někdo chyběl, nebo byl zraněný. Do hry se zapojil výrazně úplně každý hráč, o to je to cennější. Ukázalo se, že tým si s absencemi umí poradit a je jedno, kdo vypadne. Partu máme dobrou. O to víc si toho cením.

Navíc jste zapojili celou řadu mladých odchovanců, které vychoval v juniorce trenér Jan Homola. Pomohlo také tohle omlazení?

Důležité je, že tu máme zkušené hráče, reprezentanty, kteří těmto mladým hráčům pomohli. Mladí hráči dostali příležitost a ujali se jí. Odehráli plno zápasů, některé i v základu, proti Chrudimi, proti Plzni. Jsou to zkušenosti k nezaplacení.

Ve čtvrtfinále čeká Slavii Mělník. Venku to Slavii nesedí, i když tam poslední zápas zvládla. Co od toho čekáte?
Bude to play off, do kterého se jde vždy naplno. Proto doufám, že se vyvarujeme výpadků v koncentraci a budeme hrát od začátku do konce na sto procent. V play off se chyby trestají. Doufám, že tohle si v hlavách dokážeme srovnat. Bude to náročná série, určitě nás nečeká nic jednoduchého.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700