Autor: Ondřej Zlámal Foto: Michal Šula   Vloženo dne: 1.3.2023

Filip Vaktor má na svém kontě už dvanáct asistencí, většina z nich byla na góly jeho slovenského spoluhráče ze Slavie a slovenské reprezentace Matúše Ševčíka. Proti České Lípě vedla jejich kombinace hned ke třem brankám, z nichž jednu přidal i tradiční nahrávač. Jak vidí Filip Vaktor průběh letošní sezony?

Jaký byl pro Slavii poslední domácí zápas v základní části s Českou Lípou?

Žádný zápas není lehký, ale tentokrát jsme hráli od začátku dobře, správně jsme k tomu přistoupili a hráli zodpovědně v obraně. Je škoda, že jsme dostali jeden gól a neudrželi vzadu nulu. Myslím si, že celkově můžeme tenhle zápas hodnotit velmi pozitivně.

Jak to bylo s motivací, někdo by mohl říct, že už o moc nejde?
Já bych neřekl, že o nic nehrajeme. My chceme třetí místo. Musíme sice čekat, že Sparta zaváhá, ale přesto máme o motivaci postaráno.

Při zápasech hodně kombinujete s Matúšem Ševčíkem. To vypadá, že si nahráváte už od dětství. Jak dlouho vlastně spolu hrajete?
Já nevím, my spolu hrajeme strašně dlouho. Někdy mi to přijde, že už si nahráváme opravdu naslepo. Jsem za to rád. Proti Lípě to vyšlo, myslím, že jsme byli u tří gólů, dokonce mi i on nahrával. Jsem rád, že je to ve prospěch týmu.

Vy jste měl v posledních zápasech dost smůlu při zakončení, proti Lípě to tam konečně spadlo. Jak k vaší brance došlo?
Upřímně, spadl mi kámen ze srdce. (úsměv) Ne, že bych ty góly nějak hrozně chtěl, ale potřeboval jsem už něco proměnit. Jsem za to rád, i když to byl takový ušmudlaný gól. Ale to je jedno, hlavní je, že jsme vyhráli.

Vy jste tam ještě jednou vystřelil, Matúš to zavíral na zadní tyči a pak se hned hlásil, že dal gól. Nebyla to náhodou taky vaše branka?
To nevím, to se musíte zeptat jeho. Možná, že ano. Ale spíš to tam dorazil na zadní tyčce.

Poslední zápas základní části budete hrát proti sestupujícímu Ústí nad Labem. Co od toho zápasu můžeme čekat?
Tuto sezonu zápasy venku nezvládáme úplně lehce, ale budeme chtít zakončit základní část vítězstvím. Jde nám o třetí místo, to by pro nás byl velký úspěch. Musíme k tomu zase přistoupit se stoprocentní koncentrovaností.

Jaké cíle bude mít Slavia v play-off?
Ty nejvyšší! Jiné mít Slavia ani nemůže. Musíme to brát krok za krokem, nejdřív čtvrtfinále.

Jak se v této sezoně cítíte vy osobně?
Je pravda, že je to trochu jiná sezona, máme mladší tým, trochu méně zkušený. Ale já osobně se cítím dobře, hraje se mi fajn, nemůžu si na nic stěžovat.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700