Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.2.2023

Slavia v posledních dvou kolech dvakrát za sebou naplno zabodovala. K výhrám nad Helasem a Olympikem přispěl svými brankami kapitán Jan Homola, který v den zápasu s Mělníkem oslavil 29. narozeniny. Po zápase vzkázal všem soupeřům, že červenobílý tým by neměl nikdo ve svých úvahách o play-off přehlížet.

Tři body z Mělníka jste si dal k narozeninám. Měl jste z nich velkou radost?
Měl. Protože v Mělníce je to pro nás pokaždé těžké. Vůbec nám tam nevyhovuje hala a její povrch. Nesedí nám to tam, víme o tom. Je to každou sezonu stejné. Jednou jsme tam prohráli, vloni jsme rozhodli až v poslední minutě, a to jsme měli o hodně zkušenější tým, než máme teď. Jsem spokojený, že se mi můj den narozenin nepokazil. Navíc jsem dal gól, to potěší vždycky.

V úvodu jste rychle prohrávali, jak důležité bylo, že jste průběh otočili už do konce poločasu?
Je to tím, že se naše sestava stále točí. V první čtyřce jsem tu celou sezonu vlastně pořád jenom já, vždycky se to kolem mě promění. Nejsme na sebe tolik zvyklí. Souhra nám chybí, protože z toho vždycky někdo vypadne. Když to není ustálené, jsou ty začátky zápasů takové vlažné a hledáme se. O to je to cennější, že se vždycky zvedneme a otočíme zápas. To mě těší.

V závěru jste bránili dlouhou power-play, bylo vidět, jak si jako tým důsledně pomáháte.
To jsme si říkali, že ze zabezpečené defenzivy musíme vycházet. Až na prvních deset minut soupeř nic neměl. Myslím si, že na to, s jak mladým týmem jsme hráli, jsme si to v závěru i zkušeně pohlídali. Ubránili jsme dlouhou power-play, až na ty přihrávky na zadní tyč, které umí Josef Gabčo a Jirka Vokoun dobře dávat, jsme Mělník do ničeho nebezpečného nepustili.

Honza Žežulka tam ale přece jenom dva, nebo tři klíčové zákroky měl. Co říkáte na jeho výkon?
Honza zachytal úžasně už s Helasem, kde měl výborné zákroky, kterými nám pomohl. Je vidět, že v Mělníce chytal a je na to prostředí zvyklý. Předvedl vynikající a spolehlivý výkon.

Stihl jste své narozeniny alespoň trochu oslavit?
Nestihl, a ani se to nechystám slavit v nějakém velkém stylu. Určitě přinesu klukům do šatny občerstvení. Dvacet devět let, to už jedu pomalu z futsalového kopce a zbývá mi ve Slavii už jenom jedenáct let. Už to není těch dvacet let jako na začátku, jsem pomalu v polovině svých let ve Slavii. (úsměv)

Jak vidíte situaci před play-off. Když se na to reálně člověk podívá, kdo s kým ještě hraje, tak to vypadá, že půjdete ze čtvrtého místa na Helas.
Uvidíme, jak se to ještě vyvine, já to upřímně předem moc neřeším. Helas má hezkou halu, je to takový sympatický tým, hodně se zvedli, mají futsalové pojetí. Je to s nimi těžké, mají defenzívu hodně zmáknutou. I kdyby to byl někdo jiný, tak budeme chtít postoupit do semifinále a uděláme pro to maximum. Uvidíme taky, jak se dáme zdravotně dohromady, stále nám z toho někdo vypadává. Celou sezonu ovlivňují absence kvůli zraněním. To, kolik máme bodů, i naše umístění, to je velký úspěch. Rád bych všem vzkázal, aby nás moc nepodceňovali. Když se sejdeme v plné sestavě, třeba i s Davidem Joštem, Radimem Zárubou a dalšími tak můžeme postoupit do semifinále, a i tam někomu pořádně zatápět.

Často mluvíme o mladých hráčích, o Lukáši Kučovi a Filipu Tilingerovi. Už tolik často nezmiňujeme Tomáše Kuchtu, který podle mě udělal obrovský pokrok. Jak ho vnímáte vy jako svého odchovance?
Když přišel do sedmnáctky, tak mi někteří lidé z futsalového prostředí říkali, že je to jenom poctivý kluk, že to na ligu nebude. Ale já jsem v něm viděl, že je neskutečně silný, odhodlaný se zlepšovat. Je to vítězný typ hráče, nechá na hřišti duši. Já se mu celý týden vyhýbám. Třeba i na chodbě. On jde proti mně a já raději jdu stranou. S ním to bolí, je jako tank. Zvedá se i futsalově, takticky a je pro tým velice platný. Je v základní osmičce a je tam zaslouženě a myslím si, že tam bude ještě spoustu let, když bude chtít a bude i nadále pracovat. V neposlední řadě je to skvělý kluk do party. Zapadl do kolektivu velmi dobře. Mám z něj radost.

Máte před sebou domácí zápas s Českou Lípou. Určitě by bylo dobré si nepokazit dobrou náladu nějakými zbytečnými ztrátami.
Máme před sebou poslední dva zápasy základní části s Lípou a v Ústí. Chceme udělat plný počet bodů. Ale nesmíme Českou Lípu podcenit, posílili, porazili doma Spartu. Bojují stále o záchranu, nebude to s nimi vůbec jednoduché. Hrajeme doma, kde nám to vyhovuje, proto věřím, že závěr základní části zvládneme a dvakrát zabodujeme naplno.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700