Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 19.12.2022

Od chvíle, kdy na konci sezony 2016/17 skončil jako hráč legendární kapitán Tomáš Matějka, se ani jednou nestalo, že by jeho nástupce Jan Homola nebyl s týmem na ligovém utkání. Až v pátek 16. prosince 2022 vyřadila rekordmana v počtu startů ve slávistickém dresu ze hry čtvrtá žlutá karta. A tak v Liberci natáhl kapitánskou pásku na svůj rukáv vůbec poprvé jeho zástupce Martin Brychta.

Zažil jste vůbec někdy takové utkání, kdy Slavia sebrala soupeři body po takovém obratu?
To musím zavzpomínat. Možná v sezoně, ve které jsme hráli finále, tak jsme vyrovnávali v posledních minutách při power-play a v prodloužení. Ale dnes to bylo hodně drsné.

Upřímně, zasloužili jste si vyhrát?
To těžko říct, ale rozhodně to byl náš nejhorší zápas za celou sezonu. Nic se nám dnes nedařilo, dávali jsme si špatné a pomalé přihrávky.

Čím to bylo? Nebýt Adama Vondráčka, mohlo být po pěti minutách rozhodnuto…
Já si myslím, že jsme se prostě nedostali do zápasu, nezareagovali jsme na jejich styl. Liberec hraje doma samozřejmě mnohem lépe než venku, nám to také sedí víc v Edenu. Bylo to všechno způsobené naší nekoncentrovaností a ztrátami míče. Díky tomu chodili do přečíslení a měli obrovské šance. Zaplaťpánbůh, že to Vondras všechno pochytal a udržel nás ve hře.

Tonda Hrdina to nakonec vzal na sebe a v posledním kontru chladnokrevně zakončil. Co tomu říkáte?
Ukázalo, že Tonda už má své zkušenosti. Jsem rád, že to kluci nezabalili a hráli jsme až do poslední sekundy a zvládli jsme to. Vím, že bych to dostal hodně sežrat, kdyby to nevyšlo.

Jak dlouho jste vůbec na kapitánskou pásku musel čekat?
Bylo to dnes poprvé po pěti letech, kdy tu kraloval pan Jan Homola. Za tu celou éru ani jednou nechyběl, což je úctyhodné. Jsem rád, že jsme to nakonec dotáhli a splnili to, co jsme měli splnit. Máme tři body, ale to, jak jsme je získali, to už je věc druhá. Musíme na tom zapracovat, protože takhle to nejde.

Já vím, že se nechcete vymlouvat, ale kromě Jana Homoly, chybí i Jan Křemen, Radim Záruba a vypadl i David Jošt a další hráči. Všichni umí svými zkušenostmi dát hře nějaký rytmus. Jak je to těžké pořád hrát v jiném složení?
Musím všem svým spoluhráčům na druhou stranu poděkovat, protože jsme to opravdu skládali na poslední chvíli. Zdeněk Sláma čekal narození dcery a byl hlavou pochopitelně v porodnici. Je to fakt borec, že to takhle zvládnul a přijel nám pomoct. (Pozn. Zdeňku Slámovi se narodila dcera Viktorie v sobotu v ranních hodinách.) Zraněných kluků máme opravdu dost, hráli jsme zase v jiné sestavě. Musíme s tím občas počítat a stejně to odehrát tak, jak máme. Musím jenom zopakovat, že jsem rád, že jsme to nakonec zvládli.

V úterý vás čeká finále Poháru SFČR. Zdá se, že i vzhledem k vaší sestavě, v něm nemáte co ztratit…
Víme, že Chrudim je favoritem. Ale je to na jeden zápas a stát se může cokoliv. Viděli jsme to i dneska, kdy jsme byli favoritem my, a otáčeli jsme to v poslední minutě. Musíme si věřit, dobře se připravit, pak věřím tomu, že budeme schopni Chrudim nejenom potrápit, ale že můžeme i vyhrát.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700