Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.11.2022

Do zápasu s Helasem Brno musel trenér Slavie Zdeněk Sláma výrazně zasáhnout i jako hráč. Po skončení utkání ho mrzelo, že se jeho tým nedržel své hry a nezískal tři body. Jednou z příčin byly i nevyužité šance.

V Brně jste na začátku zápasu vedli, ale jste nakonec rádi, že jste vyrovnali, je to tak?
Ano, jsme. Myslím si, že jsme začali dobře směrem do obrany i do útoku, hráli jsme trpělivě a počkali jsme si na soupeře. Přišlo mi to, že jsme hráli v klidu a bez zbytečné nervozity. Naopak, když jsme se dostali do vedení, tak jsme začali moc chodit dopředu a chyběla nám mezihra. Šance jsme si nepřipravovali. Toho Brno využilo, začalo se hrát nahoru dolů, a to byla pro nás škoda. Myslím si, že máme dost zkušených hráčů na to, abychom se stále drželi své taktiky. Pak by to dopadlo jinak. Ale oba týmy hrály otevřený futsal, divákům se to muselo líbit. I když jsme nevyhráli, tak musím říct, že mám takové zápasy rád.

O neproměněných šancích jsme se už po zápasech mluvili několikrát…
Nevyužité šance nás trápí opravdu hodně. Nechci říct, že to bylo jenom o nich, protože Helas hrál dobře a byl to celkově vyrovnaný zápas. Šancí jsme ale měli víc my. Když z nich nebudeme střílet branky, tak nebudeme vyhrávat. Už nás to stálo body v zápasech s Perštejnem, Spartou a teď i s Helasem.

Co říkáte výkonu brankáře Adama Vondráčka?
Adam odchytal super zápas, ale až na ten druhý gól. To si myslím, že měl chytit. Podle mě šel zbytečně dolů, kdyby zůstal stát, tak míč jenom odkopnul.

V Brně jste odehrál asi nejvíc minut do té doby, co jste hrajícím trenérem. Jaké to pro vás bylo?
Cítil jsem se dobře, když to porovnám se zápasem v Chrudimi. Kvůli naší marodce jsem věděl, že to může přijít, proto jsem začal na trénincích s klukama hrát. Před Chrudimí jsem dělal jen výbušnost a sílu, ale když se přišla na řadu hra, tak jsem byl jako trenér za lajnou. Teď se zapojuji víc, snad už to bylo trochu lepší. Bohužel se nám zranil Zdeněk Sita, takže to vypadá, že asi budu muset hrát i proti Mělníku. Uvidíme, jak na tom budou další zranění hráči. Byl bych ale samozřejmě raději, kdyby byli všichni zdraví a hrál tým a ne já.

V pátek hraje Slavia v Edenu s Mělníkem, jaké čekáte utkání?
Mělník je nevyzpytatelný tým, který dokáže dostat deset branek, ale pak hned potrápit zkušené týmy. To platí hlavně o zápasech doma, venku se jim zase tolik nedaří. Ale i tak patří do středu tabulky, kde jsme i my. Chrudím a Plzeň jsou nahoře, pod nimi to bude letos vyrovnanější. Věřím, že kdybychom byli kompletní, tak bychom patřili k těm lepším, bohužel marodka je velká a chybí nám důležití hráči. Přesto věřím, že domácí zápas zvládneme a nepřipustíme nějaké zbytečné drama.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700