Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 22.8.2022

Po generálce byl nový trenér slávistických futsalistů spokojený s tím, jak jeho svěřenci přenesli intenzitu a energii z tréninků do přípravy proti Plzni. Zdeněk Sláma ví, že v prvním kole v neděli nečeká jeho tým nic lehkého, přesto věří, že není důvod k obavám. Svou nebojácností ho potěšili také mladí hráči.

Co vám ukázala generálka proti Plzni?
Na tréninku se mi to líbí, že když hrajeme, tak kluci mají chuť, vypadá to dobře, je to běhavé a dobře se na to kouká. Byl jsem zvědavý, jaký bude náš výkon proti tak kvalitnímu týmu jako je Plzeň. Musím říct, že jsem z toho nadšený, protože jak na tréninku, tak i při zápase tam byla nebojácnost. Běhali jsme, napadali jsme. Věřím, že si tuhle všechnu energii přeneseme i do mistrovských utkání.

Není škoda, že se nepodařilo v závěru vyrovnat?
Měli jsme tam nějaké šance, ale Plzeň taky. Říkal jsem klukům, že na výsledek vůbec nekoukám, že se potřebujeme dostat do zápasového rytmu, protože v neděli už máme mistrák. Nemáme teď takovou herní praxi, ale jak bylo vidět, tak kluci jsou futsalisti, a pauza na nich nebyla znát.

Do zápasu naskočili mladí hráči, co jste říkal jejich výkonu?
Já jsem požádal Honzu Homolu, aby vzal nějaké kluky z devatenáctky, protože máme i nějakou marodku. Musím říct, že se mi jejich hra líbila už na tréninku, tak jsem jim řekl, ať jdou rovnou i na zápas a bylo to opravdu dobré, ukázali velký potenciál.

Nebojí se hrát, to se vám líbilo?
Přesně tak, je potřeba do nich dostat taktiku, protože při bránění nevěděli přesně, kde se pohybovat, ale to je asi normální, byl to pro ně první zápas za áčko. Dopředu se nebojí jít, jsou silní na míči. Tohle já mám rád.

Dostanou tedy další šanci?
Určitě. Pokud nezmění svůj pozitivní přístup k tréninku, tak ji dostanou.

Z hostování se vrátil Jan Žežulka, jste za to rád?
Jsem rád, že je zpátky. My jsme ho vždycky brali za svého.

V prvním kole Slavii čeká nováček z Perštejna, který přivedl zajímavé posily. S Michalem Belejem se dobře znáte, je to tak?
Hráli jsme spolu spoustu let v reprezentaci, těším se, až se s ním uvidím. Možná ještě nastoupím, abychom se potkali proti sobě. Očekávám hodně těžký zápas, Perštejn dost posílil a určitě to nebude nic jednoduchého, ale já se na to hrozně těším, kluci mají chuť, chtějí hrát, nejsme ničím svázání. Pokud předvedeme takový výkon jako v generálce, tak nemám žádné obavy.

Co říkáte na posílení kádru v Perštejně?
Do české ligy se vrací Klíma, je tam David Černý, vynikající futsalista. Pro mě je to jejich největší posila, to udělali dobře. Jsou to sice nováčci, ale mají v týmu zkušené hráče se spoustou let v lize.

Jaké to pro vás je, když najednou nehrajete a jste trenérem? Nepálí vás futsalky?
To každopádně, naštěstí mě bolí koleno (úsměv). Kdybych byl zdravý, tak bych tam asi na chviličku nastoupil. Ale je to náročné, musím si na roli trenéra zvyknout a naučit se ještě víc sledovat chyby a taktiku. I když už nějaké trenérské zkušenosti mám, ale je to stále náročné se úplně přeorientovat na novou roli.

Jste úplně jiný typ než David Frič. Nemusíte se trochu změnit i ve vztahu ke klukům a být přísnější?
Zatím nemám problém a doufám, že ani mít nebudu. Je pravda, že já jsem jiný typ, mám to postavené jinak, ale je to hlavně tím, jaké tu máme hráče. Kdybych přišel do neznámého týmu, tak bych to musel vzít z jiného konce, ale vzhledem k tomu, že jsem s nimi tři roky hrál, tak je to něco jiného.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700