Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.3.2022

Další z mladých slávistických futsalistů má na svém kontě premiérový start v 1. Futsal lize. Tomáš Kuchta prožil svoji premiéru v Plzni v zápase proti Rapidu Ústí nad Labem. Bylo to pro něj trochu nečekané, o to víc si ale svůj debut užil.

Jaké to bylo zahrát si za Slavii 1.Futsal ligu?
Byl to zážitek, nečekal jsem to, že se mohu tak rychle do ligy dostat. Kdyby mi to někdo před dvěma měsíci, kdy jsem hrál ještě za juniorku, řekl, že si zahraju ještě letos mistrovský ligový zápas, tak bych si myslel, že si dělá legraci.

Byli jste s trenérem domluvení, že když bude stav rozhodnutý, tak všichni mladí naskočíte?
Bylo to tak, říkal, že se tam dostaneme, pokud budeme vést. Měl v plánu sestavu protočit, byla to taková poslední šance před play-off něco takového udělat. Jsem rád, že se to povedlo.

Hráli jste ve čtyřce se Zdeňkem Sitou, Matějem Habartem a Radimem Zárubou. Bylo to hodně nezvyklé?
To bylo dobré, pomohlo mi to, že se s nimi z juniorky znám. Radim nám hodně pomohl, rozuměli jsme si. Je pravda, že už spolu i delší dobu trénujeme.

Měl jste i šanci, co chybělo, aby z toho byl i premiérový gól?
To musím říct, že mi štve. Měli jsme to domluvené, že to tak zahrajeme, ale přesto jsem nečekal, že míč takhle snadno projde a budu tam sám. Gólman to bohužel reflexivně chytil. Mrzí mě to, že jsem to nedal, ale když jsme vyhráli, tak na tom asi tolik nezáleží.

Je to oproti juniorce opravdu hodně velký rozdíl?
To se vůbec nedá srovnávat, už na tréninku je to úplně jiné tempo. Všichni jsou technicky naprosto úplně někde jinde. Nejvíc je to znát směrem do obrany, to rychlé posouvání a pohyb v defenzívě. Oni ti hráči proti nám jsou silnější jeden na jednoho, reakce musí být rychlejší.
Dopředu mi kluci pomáhají přesnými nahrávkami, ale dozadu to už musí člověk uhlídat sám.

Kdo vám dával nejvíc rad před zápasem?
Oni nám mladým všichni pomáhají, Radim nám hodně pomohl, když zjistil, že s námi bude hrát ve čtyřce. Honza Homola mi o přestávce říkal, ať jsem v klidu, ať to hraji jako v juniorce a věřím si. Trenér mi dával taktické pokyny, které se týkaly pohybu po hřišti v různých fázích hry.

Co jste si říkal, když vás trenér David Frič před měsícem oslovil, že máte trénovat s áčkem?
Já jsem nebyl v juniorce ani v první čtyřce a dostal jsem tuto nabídku! Neváhal jsem ani chvíli, jsou to skvělé zkušenosti a baví mě to moc.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700