Autor: Ondřej Zlámal, foto: FTZS LIberec   Vloženo dne: 2.3.2022

Slávistický talent Zdeněk Sita si po televizní dohrávce na ČT Sport pochvaloval koncentrovaný výkon svého týmu, který dovedl sešívané k třem bodům. Co ho stále ale na severu Čech mrzelo a co by říkal na další derby se Spartou v play-off, to nám prozradil v našem rozhovoru.


V Liberci to byl ze strany Slavie hodně povedený zápas, souhlasíte?
Bylo to super, mělo to po delší době hodně dobrou úroveň, proměňovali jsme šance a rychle rozhodli o vítězství. Takhle by měl takový zápas vypadat.

Dal jste pátý gól, během jedné minuty byl třetí. Co se k té fázi utkání dá říct?
Nebyla to pro mne úplně lehká situace, přiznám se, že to zpracování bylo věcí náhody, ale naštěstí se to povedlo a trefil jsem to gólmanovi mezi nohy. Byla to povedená fáze utkání, ty tři rychlé góly byly rozhodující.

Mohl jste dát i další branky, proč se to nepovedlo?
Měl jsem tam nájezdy na branku, mohl jsem opravdu dát další dvě, tři branky, ale je důležité, že jsme vyhráli a že to tam spadlo aspoň jednou.

Co jste si říkali o přestávce, když už byl zápas rozhodnutý?
Říkali jsme si, že už nesmíme polevit. Hlavně jsme chtěli odehrát dobře úvod do druhého poločasu a zvládnout ho tak, jak jsme začali.

Trenér David Frič protáčí všechny hráče na palubovce, je to nějak předem dané?
Teď hodně točíme sestavy, protože trenér hledá varianty na play-off. Každý má stejnou minutáž během utkání. (K rozhovoru se nachomýtne Jan Křemen). No výjimkou je Křéma, kterému vždycky dlouho trvá, než vystřídá. (úsměv)

V utkání za Liberec nastoupili i junioři, kteří vás nedávno porazili v semifinále Final Four, vzpomněl jste si ještě na to?
Já jsem si na to vzpomněl, když jsme sem už přijížděli. Jak nás s jejich trenérem porazili a měl jsem to v hlavě, že je jim to třeba oplatit a sám jsem chtěl dát nějakou tu branku, to se povedlo. Ale jestli se ptáte, jestli už jsem to skousnul, tak to teda ne. To zlato jsme měli vyhrát.

V pátek vás čeká Rapid Ústí nad Labem, bude to podobný soupeř?
Je to možné, že to bude podobný soupeř, hrajeme venku. Nesmíme zaspat začátek utkání a musíme do toho vstoupit tak jako proti Liberci, pokusit se to rozhodnout co nejdřív.

V play-off to vypadá, že byste mohli jít zase proti Spartě, co tomu říkáte?
Co na to říct. Minulý rok jsme je vyřadili, letos jsme je dvakrát doma i venku porazili. Soupeře si nevybereme, když narazíme na ně, tak nám nezbyde nic jiného, než je vyřadit znovu.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700