Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 22.1.2022

Oba slávistické mládežnické týmy bojují o Final Four. Slavia U19 vede Juniorskou ligu a v neděli se střetne s Chrudimí, která je se stejným počtem bodů na druhém místě. Slavia U17 je v dorostenecké lize futsalu na 4. místě. O dosavadním průběhu sezony a nedělním 6. kole, které se hraje v Edenu, jsme si povídali s trenérem obou červenobílých týmů Janem Homolou.

Jak se zatím oběma tymům daří a jak jste spokojený s výsledky a výkony?
Oba dva týmy jsou ve hře o Final Four, což mě velmi těší. Na hodnocení výsledků je ale ještě brzy, počkáme si po sezóně. Spokojenost bude mít dvě roviny. První rovina je předvedená hra a progres, nejen co se týká týmového pojetí, ale i posun samotných hráčů po technické a taktické stránce. Druhá rovina je cíl, ke kterému chceme dojít.

Kolik hráčů z minulých let pokračuje? Jak se týmy změnily?
U19 jsou hráči, kteří působí v našem klubu už dlouho. U17 je prakticky nově složený tým. Řadu hráčů jsem si vytipoval už před dvěma lety, kdy jsem jezdil po zápasech fotbalových klubů. Jiné hráče zase trénuji v rámci svých individuálních tréninků, takže jsem jim nabídl možnost nakouknout do futsalu. Tým v U17 má velký potenciál, ale chce to čas na systematickou práci.

Jaké zápasy se zatím nejvíc povedly?
V dnešní době, kdy do poslední chvíle nevíte, jestli budete mít tým kompletní, si vážíme každé výhry a dobrého výkonu. Těší nás samozřejmě výhry v derby. Ale ještě nás čekají čtyři zapasy do konce základní části s velmi silnými soupeři. Tak věřím, že hráči v ten pravý moment ukážou svoji kvalitu.

Na čem je třeba nejvíc zapracovat, co vylepšit?
Určitě na taktických věcech. To je Achillova pata většiny juniorských týmů. Prostoru na to moc není, ale snažíme se z toho vymáčknout maximum. Pořád jsem optimista a věřím, že práce s mládeži se bude zlepšovat. Bude víc tréninků, více zápasů. Zatím ta práce s mládeži není u nás zdaleka ideální. Ale je zbytečné hledat viníka. Měli bychom se všichni chytnout za nos a trochu víc zabrat.

Co vás čeká tuto neděli v Edenu?
Přijede Chrudim a Bohemians. K soupeřům máme respekt, ale hrajeme poprvé v sezóně doma v Edenu a já věřím, že využijeme domácího prostředí a urveme co nejvíce bodů o postup na finálový den.

Pořád vás trenérská práce baví jako dřív?
Trenérská práce mě baví. Jsem rád, že jsem s trénováním začal v tomhle věku. Pomalu se všechno učím, co se týká komunikace s hráči a vším co je s touto rolí spjato. Pořád dělám strašně moc chyb. Myslím, že za pár let se tomu zasměju, že jsem nadělal víc škody než užitku. (úsměv)


Program 6. kola, které se hraje v Edenu:
Dorostenecká liga futsalu
NE 23. ledna | SH Slavia Praha U17

FK Chrudim - AC Sparta Praha 17 (10:50)
FK Chrudim - SK Slavia Praha (13:20)

Juniorská liga futsalu
NE 23. ledna | SH Slavia Praha U19

Bohemians Praha - SK Slavia Praha (11:40)
FK Chrudim - AC Sparta Praha 17 (12:30)
FK Chrudim - SK Slavia Praha (15:00)
Bohemians Praha - AC Sparta Praha 17 (15:50)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700