Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.12.2021

Kapitán Slavie Jan Homola už odehrál celou řadu derby, přesto pro něj zůstává zápas proti Spartě stále výjimečným svátkem. Platí to i o pátečním duelu na palubovce Sparty, ve kterém budou červenobílí chtít zopakovat nedávné vítězství z Edenu.

Jak se těšíte na derby na Spartě?
Já se na derby těším vždycky, když je derby, tak je to svátek. I přes to, že mám odehráno spoustu derby pražských S, tak vždy se těším na atmosféru okolo tohoto zápasu. Začíná to vždy už začátkem toho týdne. Takže derby je můj oblíbený zápas.

Spartu jste nedávno porazili v Edenu, může to být podobný zápas?
Každé derby, a celkově každý zápas, je jiný. Musíme se na soupeře pečlivě připravit a nepodcenit sebemenší detail. V derby rozhoduje touha, bojovnost, a odhodlání nechat za klub a spoluhráče na palubovce vše. Věřím, že budeme připraveni ze sebe dostat v daný moment to nejlepší, co v nás je.

Jak vzpomínáte na čtvrtfinálovou sérii proti Spartě v minulé sezoně?
Vzpomínám na ni rád. Myslím, že po stříbrné medaili, kterou jsme se Slavii získali, to byl druhý nejsilnější zážitek za moje působení v klubu. Ale nemůžeme žít z minulosti a utěšovat se, jak to bylo dobrý. Teď je tu nový zápas, nová výzva a my musíme ukázat, že si jdeme pro tři body.

Je rivalita mezi soupeři pořád stejná?
Rivalita tam bude vždy. I když kádr Sparty zažívá často velké změny. Tak značky jako je Sparta a Slavia tu rivalitu mezi sebou mají tak velkou, že si to uvědomuje každý hráč. I noví hráči to cítí, že je to odlišný zápas od ostatních. Jsem rád, že většina našeho týmu zažila loňské play-off a že ví do čeho jde, a o co se v derby jedná.

Bude derby důležité i proto, že se se Slavii nepovedlo poslední utkání v Brně?
My musíme sbírat body. Jít postupně a zlepšit naši hru na takovou úroveň, aby v play-off byla naše forma co nejlepší. Chceme letos udělat zase o kousek větší úspěch než loni. Proto je i umístění po základní části důležité, a to nám velí tento zápas zvládnout a nechat na hřišti vše.

Derby je posledním zápasem futsalové Slavie v tomto roce, co byste popřál fanouškům?
Fanouškům bych popřál pevné zdraví, ať Vánoce a konec roku stráví se svými nejbližšími a mají radost z každé prožité chvíle.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700