Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.12.2021

Severomakedonský reprezentant Igor Leovski už moc dobře pochopil, jak velký význam derby se Spartou má nejenom pro fanoušky, ale pro celý klub. Na páteční duel na Spartě se proto těší a věří, že červenobílí zopakují nedávný triumf, kdy svého rivala v Edenu porazili 3:1.

Jak se na páteční derby těšíte?
Těším se určitě moc, derby se Spartou je vždycky zajímavé a bude to platit i o tom pátečním. Je to derby, to samo o sobě stačí k té největší motivaci.

Bude to podobný zápas jako nedávné derby v Edenu?
Doufám, že to bude stejné hlavně z hlediska výsledku (úsměv). Určitě uděláme všechno pro to, abychom zase vyhráli. O našem vítězství tehdy rozhodly taktické věci, naše koncentrace. Určitě se oba týmy z toho zápasu poučily, my máme na co navazovat.

Máte poslední dobou střeleckou fazonu, trefil jste se v šesti zápasech za sebou, v Brně jste měl asistenci. Cítíte se ve formě?
Ano, cítím se dobře, cítím, že mám formu a chci ji ukázat také v tak důležitém zápase jako je derby. Jsem rád, že dávám góly a daří se mi proměňovat šance, ale jsem mnohem víc rád, když zápas vyhrajeme jako tým.

Jak vzpomínáte na vítěznou čtvrtfinálovou sérii proti Spartě z konce minulé sezony?
Na tu nikdy nezapomenu! Byly to všechno napínavé zápasy, do posledního duelu se bojovalo o postup. Byl jsem mezi těmi, kdo vstřelili rozhodující branky a kluci v kabině dokonce pro mě vymysleli písničku, to bylo naprosto top! Ale to jsou už vzpomínky, teď se musíme soustředit na to, co nás čeká.

Už za tu dobu, co jste ve Slavii, chápete rivalitu, která derby doprovází? Vnímá ji podobně i Daniel?
Už jsem tady čtvrtou sezonu a moc dobře vím, že to není obyčejný zápas a že má jiný náboj a doprovází ho jiné emoce, nikdo nechce derby prohrát a je úplně jedno, na kterém místě v tabulce týmy jsou. Myslím, že to moc dobře chápe i Danny.

Bude to důležitý zápas také proto, že se vám nepovedlo utkání v Brně?
Výsledek derby je vždycky důležitý, i když jsi první nebo poslední, nebo na středu tabulky. V Brně se nám nedařilo, ale věřím, že to byl jenom špatný den. Chci na to zapomenout a soustředit se na derby.

Derby je posledním zápasem v tomto roce, co byste popřál futsalu a fanouškům do nového roku?
Tak především chci, abychom vyhráli a dali tak vánoční dárek našim fanouškům. Všem přeji hlavně pevné zdraví a hodně štěstí. Pevně doufám, že naše fanoušky nezklameme.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700