Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 15.11.2021

Trenér Slavie David Frič měl v pátek v České Lípě spoustu důvodů ke spokojenosti, jeho svěřenci od prvních minut na Démony nastoupili, vytvářeli si šance a proměňovali je. O tom, že si odvezou ze severu Čech tři body, bylo záhy rozhodnuto. Nakonec nastříleli devět branek a neinkasovali ani jednu.

Tohle byla vzorově zvládnutá role favorita, souhlasíte?
Jsem strašně rád, že jsme konečně zvládli zápas v klidu od první do poslední minuty a myslím si, že jsme k tomu přistoupili poctivě. Dobře jsme do toho vstoupili, dali jsme rychlé tři góly a pak se nám hrálo v klidu a vyzkoušeli jsme si spoustu věcí. Kromě poslední pětiminutovky jsme to i relativně dobře odbránili, takže za mě rozhodně spokojenost.

Ze sestavy vypadl Radim Záruba, ale ostatní se hned chytili možnosti, ale chyběl vám i v tomto zápase?
Radim nám samozřejmě chyběl, trochu jsme v sestavení obou dvou čtyřek improvizovali, ale jak už jsem říkal, kluci se toho chopili zdatně a poctivě k tomu přistoupili, výsledek se dostavil.

Matěj Habart v prvním zápase dal hned první gól a asistence, co se dá k němu říct?
Mám z toho velkou radost, my jsme Matěje začali testovat asi před dvěma měsíci a jsem rád, že mohl naskočit a svůj dobrý výkon korunoval gólem. Kluci asi budou mít radost i z toho, že jim něco bude muset zaplatit do kasy.

Jan Homola ho varoval, aby si raději vzal hypotéku…
No, to snad nebude tolik (úsměv). Doufám, že se postará také o nějaké to občerstvení kromě příspěvku do kasy.

David Jošt si toho určitě všimnul, že Matěj nedal dvě šance, a tak mu nabídl třetí. Je to dobré znamení, že tým funguje tímto způsobem?
Samozřejmě, že se i na tomto ukázalo, že chceme fungovat jako tým, nehrajeme na individuální statistiky. Vyplývá z toho i to, že si hráči v takových situacích pomohou. V situaci, kdy jeden něco nepromění, tak se ho ostatní snaží do toho dostat a napravit mu sebevědomí. Kvituju to, že mu to David takto připravil.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700