Vloženo dne: 23.9.2021

Jakub Tichý spolupracoval při natáčení dokumentu Totální derby, který bude mít premiéru již v sobotu od 19:00 na našem Youtube kanálu Slavia Futsal TV, také s PR manažerem klubu Ondřejem Zlámalem, který v roli reportéra připravoval rozhovory s aktéry dramatické série a odvedl na filmu obrovský kus práce. Před sobotní premiérou jsme Ondrovi, oddanému slávistovi, položili několik otázek.

Jaká byla vaše reakce, když jste se o plánu natáčet dokument dozvěděl?
„Těšil jsem se na to, ale také jsem měl dvě obavy. Tou první bylo, aby natáčení nenarušilo přípravu týmu na vrchol sezony. Přece jenom ze své zkušenosti vím, že člověk reaguje jinak, když je natáčený kamerou. Kluci i trenéři si ale na přítomnost Jakuba Tichého ve svém okolí rychle zvykli a problém to nakonec byl asi jenom pro mě, protože já jsem mnohem raději za objektivem a za mikrofonem. Druhou starost jsem měl o to, abychom nenatočili dokument o tom, že jsme třikrát neuhlídali Angelotta. Jsem moc rád, že to byla také obava zbytečná.“

Jak se vám spolupracovalo s Jakubem Tichým? Bavilo vás to?
„Kuba má velkou výhodu v tom, že futsal sám hrál, takže zná pravidla, ví, kdy se zápasy rozhodují, co je důležité v přípravě. Při natáčení dokumentu jsme se poznali a myslím si, že nás to oba bavilo, i když samozřejmě oba máme spoustu další práce. Ocenil jsem, že Kuba využil mých zkušeností z natáčení mezinárodních fotbalových magazínů. To mě vždy potěší, když na mé rady někdo dá. Kdyby se to stávalo i u jiných spolupracovníků ve futsalové Slavii, vůbec bych se nezlobil. Také jsem rád, že měl se mnou někdy trpělivost. Především, když se pracovní napětí projevovalo mírně rozmrzelou náladou. Jinak jeho práce byla naprosto profesionální, klobouk dolů před tím, kolik zajímavého materiálu natočil."

Na co se mohou fanoušci ve filmu těšit?
"Věřím, že film ukáže, jak je futsal zajímavý a napínavý sport. Kamera byla vlastně s hráči na každém kroku. Každý, kdo kdy nějaký kolektivní sport hrál, v něm určitě pozná věci, které sám zažil nebo zažívá. Pohled do zákulisí utkání byl nakonec zajímavý i pro mě, protože v kabině také vlastně nebývám. Futsalisty a futsalistky určitě potěší, že Slavia nabídla takový pohled do fungování klubu. Ve futsale stejně jako ve fotbale jsou zajímavé osobní sportovní mikropříběhy, kterých právě tenhle dokument nabízí spoustu. Doufám, že se také spousta fanoušků rozhodne po zhlédnutí filmu přijít fandit přímo do haly. Ti slávisté, kdo si už nepamatují, jak to dopadlo, budou mít na konci radost."

Je něco, co vás na filmu mrzí, že se nepovedlo?
"Stejně jako každého z nás mě mrzí, že v halách nebyli fanoušci, protože bez nich to bylo smutné. Možná jsme mohli natočit to, jak se doma dívají na derby v televizi, i když by ani to asi nebylo ono. Navíc se v té době do domácností myslím chodit ani nesmělo."

Co byste filmu popřál?
"Popřál bych mu hodně spokojených diváků a aby se stal inspirací pro ostatní futsalové kluby, jak náš milovaný sport propagovat. Nikdo jiný to za nás neudělá. Chtěl bych ještě na závěr poděkovat Danovi Kolmanovi a Jakubovi Tichému za to, že film vznikl a mohl jsem se na něm podílet."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700