Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 12.1.2020

Nový kouč má za sebou svůj první zápas v roli hlavního trenéra Slavie. David Filinger byl po porážce 1:7 s Plzní samozřejmě velice nespokojený. Snaha a bojovnost nestačila na to, aby eliminovala kvalitu soupeře a napravila chyby. Kouč také postrádal větší snahu jít rychle do zakončení.

Slavia s Interobalem prohrála 1:7, v čem byl největší problém?
V čem byl největší problém? Udělali jsme strašně moc individuálních chyb, to si myslím, že rozhodlo zápas. Kdyby nás Plzeň vykombinovala a dala góly do prázdné branky, tak neřeknu ani slovo. Ale my jsme jim pět branek připravili úplně sami. Využili toho a zaslouženě vyhráli.
Další věcí je neproměňování šancí.

Do zápasu jste ale vstoupili koncentrovaně, co se pak stalo?
Za prvních deset minut a za první půli nemohu klukům nic vytknout co se týká bojovnosti a nasazení. Pak jsme šli už do power-play, což je vždycky vabank, buď to vyjde, nebo ne. Kdyby to Zdeněk Sláma dvakrát trefil, tak to bylo 3:4 a ještě jsme žili. Bohužel svoje šance neproměnil. Musím Plzni pogratulovat, byli nejenom v efektivitě lepší.

Stihli jste power-play během týdne potrénovat?
Stihli, věnovali jsme se tomu hlavně na čtvrtečním tréninku. Myslím si, že jsme ji nehráli špatně, měli jsme tam tři, nebo čtyři dobré šance, jeden gól jsme dali. Je škoda, že jsme nepřidali další. S tím, jak jsme power-play hráli, mohu být relativně spokojený.

Nechyběla také trochu odvaha jít dříve do koncovky? Plzeň pálila na branku mnohem víc.

Určitě, klukům jsem to i říkal, aby se nebáli víc střílet. Držíme často zbytečně míč pod nohou, už jsem si toho všiml, když jsem sledoval předchozí zápasy na videu. Pořád to chceme kombinovat až do prázdné branky. Snad se z toho poučíme a v Budějovicích v příštím zápase budeme střílet víc a dávat góly.

Igor Leovski je zpátky ve hře, jak velkou část zápasu zvládne?
Je to pozitivní zpráva, Igor je připravený. Od středy už s námi trénuje. Musí ještě dohnat fyzickou kondici. Už je stoprocentně fit a bude připravený.

V Budějovicích vám bude chybět vyloučený Martin Směřička a také Marko Radovanovič, kdo je nahradí?

Jsou to dva hráči z první čtyřky, ale kádr máme široký, dostanou šanci jiní hráči, musí se o to poprat a ukázat, že na to mají, aby je nahradili. Takové utkání musíme zvládnout.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700