Vloženo dne: 26.3.2019

V minulém domácím zápase proti Uherskému Hradišti se srbský reprezentační pivot blýskl hattrickem, ke klíčovým hráčům Slavie patřil také v obou utkáních, které červenobílí remizovali s ERA-PACKEM Chrudim. Marko Radovanovič začíná naplňovat cíle, se kterými do Prahy přišel – tedy aby se stal výraznou oporou týmu.

Kolik jste za hattrick proti Uherskému Hradišti musel zaplatit do pokladny?
To nevím, tedy spíš nedokážu říct přesně. Kapitán Jan Homola nám posílá částky jenom celkově do skupiny na WhatsApp, kde se řeší týmové věci. Jsem hlavně rád, že moje góly pomohly k vítězství.

Na vaší hře je vidět výrazné zlepšení, čím to je?
Už jsem si tady zvykl, aklimatizoval se. Na soutěž, na spoluhráče, na tréninky. Sehráli jsme se, začínají nám fungovat signály a automatické věci. Věřím, že se to bude ještě před play-off zlepšovat a právě tam předvedeme nejlepší výkony.

Bylo to těžké si v Praze zvyknout?
Nebylo, vůbec. Praha je nádherné město, navíc čeština je podobná srbštině, nebyl v ničem nejmenší problém. Chutná mi i české jídlo, lidé jsou tu milí a přátelští. Je to určitě moje nejvydařenější zahraniční angažmá.

To zní jako byste v Arménii a Libanonu zažil něco dramatického…
Byla to úplně jiná zkušenost. V Arménii jsem byl jenom na Ligu mistrů, tam se to nevydařilo, neměl jsem tam moc přátel, bylo to daleko od domova. V Libanonu jsme hráli soutěž jako nováček a došli až do finále, tam to bylo z herního hlediska mnohem lepší. Ale jak říkám, ve Slavii jsem nejspokojenější. Už bych nikam jinam ani nemusel!

Jak se vůbec člověk dostane k tomu, že jde hrát futsal do Libanonu?
Byl tam jeden můj kamarád, zavolal mi, jestli bych neměl zájem. Nabídli mi výhodnou smlouvu, přijal jsem to.

Nebál jste se?
Vůbec ne, my jsme hráli v té bezpečné části země.

Určitě jste hrál i fotbal, můžeme se zeptat kde?
Ano, fotbal jsem hrál odmalička, celkem patnáct let v Niši. Hráli jsme druhou srbskou ligu. Jako kluk jsem zkoušel i házenou, která je u nás také hodně populární.

Co říkáte kvalitě VARTA futsal ligy?
Je to hodně dobrá soutěž, řada týmů profesionálně trénuje, ty další se snaží jim přiblížit. Je škoda, že nám některé zápasy nevyšly, ale v play-off to můžeme napravit.

Proč je tak těžké s vámi natočit rozhovor na kameru?
Já to nemám rád, jsem strašně nervózní. Máme na to naštěstí v týmu vhodnější hráče (usmívá se). Ale slibuji, že když postoupíme do finále, tak rozhovor na kameru v angličtině udělám.

Co čekáte od zápasu s Mělníkem?
Já jsem v Mělníce nehrál, protože jsem tady ještě nebyl, takže soupeře ještě neznám. Určitě ale vím, že když budeme hrát všichni jako tým a každý dáme do zápasu sto procent, tak to zvládneme a získáme tři body. Musíme se před play-off udržet v dobré náladě a na vítězné vlně.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700