Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 14.10.2018

Po zápase poblahopřál trenér Ivan Božovič brankáři Janu Žežulkovi k výbornému výkonu, přivítal v týmu novou posilu Radima Zárubu, ale jinak s výsledkem utkání spokojený samozřejmě nebyl. Přesto vyjádřil naději, že slávisté po těch nejdůležitějších zápasech sezony budou mít více radosti než po pátečním derby.

Jak hodnotíte průběh zápasu proti Spartě?
Připravovali jsme se na zápas v každém segmentu hry a taktika Sparty nás nemohla překvapit. Dvě věci nakonec rozhodly. Byly to akce před druhým a třetím gólem Sparty, kdy jsme asi čekali, že zazní píšťalka. Pak jsme měli za stavu 2:0 a 3:0 hrát přece jenom více na riziko. Když jsme snížili na 3:1, tak jsme měli další výbornou příležitost, kterou jsme nevyužili. Sparta prokázala v tomto ohledu více zkušeností.

O nevyužívání šancí jsme si povídali už po zápase s Teplicemi…

Máme s tím teď potíže. Je to možná v tom, že stále podléháme tlaku, hráči nevybírají ta nejkvalitnější řešení. Musíme reagovat rychleji. Při přípravě jsme trénovali zakončení, které by na Gerčáka mělo platit, ale při zápase se to stejně nedařilo. Musíme to zlepšit. Ale je jasné, že v takových zápasech můžeme mít pět, šest šancí. My jsme jich nakonec měli deset a dali jsme jediný gól, to je na vítězství málo.

Jak moc jste rád, že do týmu přišel Radim Záruba?
Já Radima považuji za nejlepšího českého futsalistu. Měl s námi jen jeden trénink a musím mu poděkovat za to, že odevzdal do zápasu svoje maximum. Myslím, že za tři, čtyři týdny se s námi sehraje a bude výraznou osobností našeho týmu.

Jak jste spokojený s výkonem brankáře Jana Žežulky?
Po zápase jsem mu gratuloval k jeho výkonu. Byl vynikající a já jsem na jeho výkon hrdý. Prokázal, že je velkou nadějí celého českého futsalu.

Dvě prohry za sebou, poznamená to psychiku týmu?
Já teď Spartě mohu k vítězství poblahopřát, ty nejdůležitější zápasy ještě přijdou. Musíme pracovat ještě tvrději a být příště lepší.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700